دکترعلی خرم، استاد دانشگاه و صاحبنظر امور هسته ای در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص سفر خاویر سولانا به ایران یاد آور شد : سولانا از یک ماه قبل، قرار بود به ایران بیاید که بخاطر برخی مصلحت اندیشی ها به عقب افتاد.
وی افزود: سولانا به ایران می آید که بسته پیشنهادی 1+5 را به ایران ارائه کند و این در حالی است که اتحادیه اروپا برای تصمیم های سخت تر علیه ایران به اجماع رسیده است و فضاسازی رسانه ایی خاصی هم در مورد شکل و ماهیت سفر سولانا انجام شده است که آن را متقاوت از سفرهای قبلی می کند.
خرم تصریح کرد: بسته پیشنهادی غرب حاوی دستورالعمل ها و عبارات اجرایی است که می تواند موضوع مذاکرات قرار گیرد .
این تحلیلگر مسائل بین الملل با بیان اینکه موضوع کنسرسیوم مشترک غنی سازی ؛ هرچند با فاکتورهای متفاوت در هر دو بسته پیشنهادی ایران و 1+5 وجود دارد، تاکید کرد ایجاد کنسرسیوم غنی سازی می تواند وجه مشترکی برای شروع مذاکرات باشد تا موضوع از تنش بیافتد .
نظر شما