پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۲ خرداد ۱۳۸۷، ۲۰:۰۹

301 طرح و لایحه معوقه در مجلس هشتم تعیین تکلیف می شود

301 طرح و لایحه معوقه در مجلس هشتم تعیین تکلیف می شود

نمایندگان مجلس هشتم همزمان با شروع به کار خود با 301 طرح و لایحه باقیمانده از دوره هفتم روبرو هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس ماده 141 آیین نامه داخلی مجلس در ابتدای هر دوره قانونگذاری هیئت رئیسه مجلس صورت طرحها و لوایحی را که معوق مانده به وسیله اداره کل قوانین تهیه می‌کند و در اختیار نمایندگان می گذارد و صورتی را نیز برای دولت ارسال می‌دارد.

هر یک از طرحها و لوایح معوقه که لزوم رسیدگی به آن به وسیله 25 نفر از نمایندگان یا از دولت تقاضا شود طبق آیین نامه به کمیسیونهای مربوطه ارجاع می‌شود و کمیسیونها رسیدگی را به ترتیب مندرج در این آیین نامه انجام می‌دهند. هر گاه شور اول آن طرحها یا لوایح قبلا خاتمه یافته باشد رسیدگی به طرح یا لایحه با پیشنهاد کمیسیون و تصویب مجلس یک شوری انجام خواهد شد.

 25 طرح و لایحه که شور اول آنها در صحن علنی به تصویب رسیده است

  از مواردی که شور اول آنها در صحن علنی به تصویب رسیده 8 طرح و 17 لایحه می باشند که طرح قانون تنظیم بخشی از مقرارات مالی دولت مصوب 1380 و طرح ساماندهی شهریه دانشگاهها و مراکزآموزش عالی از جمله این موارد است .

 276 طرح و لایحه که هنوز در صحن علنی نیامده اند

 از مواردی که شور اول آنها در صحن علنی مطرح نشده 167 طرح و  109 لایحه را می توان نام برد.

در این زمینه به طرح اساسنامه شرکت ملی نفت، طرح صیانت جایگاه مجلس و نمایندگان و تسهیل انجام وظیفه نمایندگی، طرح تعیین تعطیلات رسمی کشور و طرح پرداخت مطالبات فرهنگیان در سال 1386و تامین کسری حقوق دانشگاهیان و کارکنان بخش سلامت، لایحه جرایم رایانه ای، لایحه مجازاتهای جایگزین زندان، لایحه شفاف سازی و رسیدگی به اموال و داراییهای مسوولین کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی می توان اشاره کرد.

 10 مورد ارسالی به شورای نگهبان

از بین مصوبات ارسالی به شورای نگهبان که 10 عدد می باشد می توان به لایحه ارتقاء نظام سلامت اداری و مقابله با فساد و لایحه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشوراشاره کرد.

 26 مصوبه اعاده شده از شورای نگهبان

در بین مصوبات اعاده شده از سوی شورای نگهبان که در بردارنده 26 طرح و لایحه می باشد می توان از طرح الحاق یک تبصره به قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب 11/ 10/ 1373، طرح حفظ حریم دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و حوزه های علمیه و بیوت مراجع تقلید و لایحه آزادی اطلاعات و لایحه حمایت از حقوق مصرف کنندگان نام برد.

 10مورد ارسالی به مجمع تشخیص مصلحت

از این بین 10 طرح و لایحه در مجمع تشخیص مصلحت باقیمانده است که طرح تعیین وضعیت، ادغام  واصلاح شوراهای عالی و لایحه اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی و واگذاری فعالیتها و بنگاههای دولتی به بخش غیر دولتی از جمله این موارد است.

 یک مورد اعاده شده از مجمع تشخیص مصلحت

لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران تنها مصوبه اعاده شده از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس شورای  اسلامی  است.

کد خبر 697877

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha