به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین الهام در نشست خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سئوالی درباره سفر خاویر سولانا به تهران و اینکه آیا تهران از محتوای دقیق بسته پیشنهادی 1+5 به تهران اطلاع دارد، گفت: اگر از این امر اطلاع داشتیم "بسته" به "گشوده" تبدیل می شد!
وی افزود: به هر حال این موضوع فعلا بسته است و باید مورد بررسی قرار گیرد ضمن اینکه ما هنوز اطلاعی از آن نداریم اما در جریان گفتگوهایی که در حواشی این مسئله انجام شده مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال برخی مسائل از جمله توقف یا تعلیق با صراحت مطرح شده و مشخص است که چنانچه این موضوع چه دربسته باشد و چه نباشد نمی تواند مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: استنباط و برداشت ما این است که بسته جدید 1+5 حاوی پیشنهادات فراتری است و جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت فعال پیش از این بسته ای را به این کشورها ارائه کرده و در انتظار پاسخ آنها است، در این سو هم پس از بررسی بسته نتایج را اعلام خواهیم کرد اما موضوع در حد تحویل و بررسی بسته است.
در ادامه این نشست خبرنگاری از الهام پرسید آیا این ادعا صحیح است که دولتی ها با دیدار سولانا با برخی مقامات کشور از جمله علی لاریجانی مخالفت دارند؟ که وی درپاسخ تصریح کرد: موضوع ما نسبت به مسائل هسته ای و بین المللی موضع روشن نظام است و از این جهت هیچ اختلافی بین قوا وجود ندارد.
الهام با بیان اینکه در خصوص چنین مسائلی نوعی توافق مبتنی بر سیاست های جامع نظام بین قوای مختلف کشور وجود دارد، افزود: البته در این عرصه برخی بدخواهان و مخالفان در پی آن هستند تا با توسل به چنین روش هایی نوعی اختلاف بین ارکان کشور را القاء نمایند اما چنین چیزی صحیح نیست و سیاست های قطعی نظام در این باره کاملا روشن است.
وی مخالفت دولت با دیدار سولانا با رئیس مجلس شورای اسلامی را تکذیب کرد و یادآور شد: چنین مسائلی بی اساس و نادرست هستند.
سخنگوی دولت در پاسخ به این ادعا که گفته می شود سفر سولانا برای اتمام حجت و اعلام نوعی اولتیماتوم به کشورمان است، اظهار داشت: نه چنین تلقی از این سفر مطرح است و نه می توان معنای ارتباط و تعامل را اولتیماتوم دانست؛ نه آنها در جایگاه بکارگیری چنین ادبیاتی هستند ونه جمهوری اسلامی ایران در جایگاه مطرح شدن چنین موضوعاتی است.
الهام تاکید کرد: حقیقت این است که چنین برداشتی از بسته وجود ندارد و به نظر می رسد آنها سعی دارند با طرح چنین بسته هایی در راستای قبول واقعیات مرتبط با فعالیت های هسته ای ایران حرکت کنند.
وی بخشی از واقعیات مذکور را پذیرش حقوق مسلم ایران در عرصه هسته ای دانست و گفت: به هر صورت آنها با سرعت و روش خودشان تن به واقعیت می دهند و البته در این مسیر باید پیشنهادات و مواضعشان را بر اساس درک صحیح از واقعیت ها تنظیم نمایند.
سخنگوی دولت ادامه داد: این کشورها باید براساس اصول و قوانین وحقوق شناخته شده و احترام به حقوق متقابل با ایران صحبت کنند، توجه داشته باشید که اگر چنین نبود اساسا طرح بسته در چنین شرایطی معنا نداشت.الهام همچنین گفت: تا کنون ندیده ام کسی چنین برداشتی از ارائه بسته پیشنهادی به ایران داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به درخواست پارلمان اروپا برای بازگشت مسئله هسته ای ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: اینها قرائنی است که نشان می دهد که جامعه اروپایی باید به سمت قبول واقعیات مربوط به مسئله هسته ای ایران حرکت کند و در واقع این یک نشانه است که پارلمان اروپا به این واقعیت که جای پرونده هسته ای ایران در آژانس است پی برده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: ما پیش از این بارها بر این واقعیات تاکید کرده ایم و گفته ایم که جایگاه واقعی موضوع هسته ای ایران آژانس بوده و این مسئله به تقویت این نهادی بین المللی می انجامد و در واقع راهکاری که ایران پیش از این بارها بر آن تاکید کرده و البته کسانی که تحت پوشش آژانس نبوده و دارای زرادخانه های اتمی هستند، بپذیرند.
الهام این اقدام پارلمانی اروپا را گام اولیه کشورهای اروپایی عنوان کرد و آن را مثبت دانست و گفت: امیدواریم بقیه جوامع و افرادی که تلاش می کنند با فشارهای سیاسی بر روند حقوقی تاثیر بگذارند به این راه هدایت شوند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی دیگر با بیان اینکه نگرانی جدی از عواقب تحریم های شورای امنیت برای شرکت های ایرانی نداریم، گفت: با توجه به فرصت انتخاب گسترده پیش روی شرکت های ایرانی نگرانی جدی در این خصوص وجود ندارد ضمن آنکه دولت همواره سیاست های خود در عرصه حفظ تولید و اشتغال و ارائه تسهیلات به شرکت های خصوصی را در دستور کار داشته است.
ادامه دارد...
نظر شما