پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱ تیر ۱۳۸۷، ۱۰:۴۴

متن بسته پیشنهادی ایران به عنوان سند در آژانس ثبت شد

متن بسته پیشنهادی ایران به عنوان سند در آژانس ثبت شد

متن کامل بسته پیشنهادی ایران برای مدیریت مسائل جهانی به طور رسمی بر روی تارنمای اینترنتی آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک سند رسمی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر در این متن آمده است : با تاکید بر احترام به اصول عدالت، اطاعت از قوانین، به رسمیت شناختن حقوق ملتها، احترام به حق حاکمیت کشورها، تقویت تحکیم صلح منطقه ‌ای و بین المللی، خودداری از اقدامات انحصارگرایانه و تهدیدات، احترام به دموکراسی، ارزشهای انسانی و فرهنگ ملل مختلف؛ و با رد بی‌عدالتی‌ها و بی‌ قانونی‌های اعمال شده در حقوق ملتها؛ جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که موضوعات وسیعی از جمله مسائل امنیتی، تحولات منطقه ‌ای و جهانی، انرژی هسته ‌ای، تروریسم، دموکراسی و غیره وجود دارد که به‌ طور اساسی، ظرفیت بالقوه زیادی را برای همکاری فراهم می کند.

مسائلی مانند مبارزه با مواد مخدر و حفظ محیط ‌زیست، مسائل اقتصادی، تکنولوژیک، تجاری و به ویژه انرژی را باید به مسائل فوق‌الذکر افزود که فرصتها و زمینه ‌های بسیار خوبی را برای همکاری ‌های سازنده فراهم می‌آورد.

بنابراین، با توجه به تحولات رخ داده در سطح منطقه ‌ای و جهان، ارائه طرحی نو و تکامل یافته از تعامل ضروری است. هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران در دورجدید مذاکرات،توافق همه‌جانبه مبتنی بر حسن ‌نیت ‌جمعی برای تحقق همکاری‌ های بلند مدت طرفین و تحکیم صلح و امنیت پایدار منطقه ‌ای و بین‌المللی مبتنی بر عدالت است.

ما همچنین بر این باور هستیم که این مذاکرات ظرفیت آن را دارد که در ادامه از سایر دولتها برای دستیابی به امکان همکاری درباره مفاد این بسته نیز دعوت به عمل آید. نتیجه اصلی دور جدید مذاکرات، توافق درباره تعهدات مشترک در زمینه همکاریهای اقتصادی، سیاسی منطقه ‌ای ـ بین‌المللی، هسته‌ ای و امنیت انرژی است.

بنابراین، ما آماد‌ه‌ایم مذاکرات همه‌جانبه و فراگیری را بر مبنای مسائل ذیل آغاز کنیم.

الف) مسائل سیاسی و امنیتی

1-1) یکی از مهمترین نگرانیهای بشریت نیاز به حمایت از حقوق و شأن آن و احترام به فرهنگ دیگر ملل است و گفتگو برای درک بهتر این موضوع ضروری است.

2-1) گفتگو درباره تقویت یک صلح عادلانه و عدالت پیشرفته در منطقه و سراسر جهان که این گفتگوها بر اساس زیر خواهد بود

- احترام به حقوق کشورها و منافع ملل
- حمایت از استقلال ملی دولتها بر اساس شیوه های دموکراتیک
- ممانعت از تروریسم  و عوامل سهیم در آن.

بر این مبنا، جمهوری اسلامی ایران آماده گفتگو برای همکاری در جهت تقویت ثبات و تحکیم صلح عادلانه و پیشرفت دموکراسی در مناطقی است که از بی‌ثباتی، نظامیگری،خشونت و تروریسم رنج می ‌برند.این همکاری می‌ تواند در نقاطی از جهان به  ویژه خاورمیانه، بالکان، آفریقا و آمریکای جنوبی شکل‌ گیرد. همکاری برای کمک به مردم فلسطین در جهت یافتن طرحی جامع، پایدار، دموکراتیک و عادلانه برای حل موضوع 60 ساله فلسطین می ‌تواند نمونه‌ای از این همکاریها باشد.

3ـ1 )  مبارزه با تهدیدهای مشترک امنیتی و گفتگو برای تحقق همکاری دسته جمعی جهت مبارزه با عوامل ایجاد کننده و تقویت‌کننده تهدیدهای امنیتی ذیل :

ـ تروریسم
ـ مواد مخدر
ـ مهاجرت‌ غیرقانونی
ـ جنایات سازمان یافته

2 ) مسائل اقتصادی

1-2)  همکاری در زمینه تامین انرژی و امنیت آن در عرصه ‌های تولید، عرضه، انتقال و مصرف؛

2-2)  همکاری در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری؛

3-2) یک تلاش مشترک برای کمک به مبارزه با فقر در کشورهای کمتر توسعه یافته و کاهش بین فاصله طبقاتی؛

4-2) کاهش اثرات مربوط به نوسانات شدید قیمتها و باز تنظیم مناسبات پولی و مالی جهان برای حمایت از کشورهای جهان.

3 ) موضوع هسته ‌ای

در ارتباط با موضوع هسته‌ای ایران آماده است در یک نگرش جامع و به عنوان عضوی فعال و موثر از NPT و آژانس مسائل ذیل را در دستور کار قرار دهد:

1-3) به دست آوردن اطمینان بیشتر درباره عدم انحراف فعالیتهای‌ هسته ‌ای کشورهای مختلف؛

2-3)  تاسیس کنسرسیومی برای غنی‌ سازی و تولید سوخت هسته ‌ای در نقاط مختلف دنیا از جمله ایران؛

3-3)  همکاری برای دستیابی و بهره ‌گیری از فناوری هسته ‌ای صلح ‌آمیز و تسهیل بهره‌ مندی از آن از سوی تمامی کشورها؛

4-3) خلع سلاح هسته ‌ای و ایجاد یک کمیته‌ پیگیری؛

5-3) بهبود نظارت آژانس بر فعالیت هسته ‌ای کشورهای مختلف؛

6-3) همکاری ‌ مشترک در زمینه ایمنی هسته ای و حفاظت فیزیکی؛

7-3) تلاش برای ترغیب دیگر کشورها به منظور کنترل صادرات مواد و تجهیزات هسته‌ای.

4 ) جمهوری اسلامی ایران در چارچوب این بسته آماده شروع مذاکراتی جدی و هدفمند برای نیل به نتیجه‌ای مشخص است. این مذاکرات می‌تواند پس از دوره‌ای مشخص (حداکثر 6 ماه) مورد ارزیابی قرار گرفته و درباره ادامه آن تصمیم‌گیری شود.

کد خبر 702976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha