۱۹ تیر ۱۳۸۷، ۹:۱۶

رئیس موسسه آموزش عالی وزارت جهاد کشاورزی به مهر خبر داد : جذب کشاورزان نمونه به عنوان مدرس / ریشه کن کردن کم سوادی در کشاورزی

رئیس موسسه آموزش عالی وزارت جهاد کشاورزی به مهر خبر داد : جذب کشاورزان نمونه به عنوان مدرس / ریشه کن کردن کم سوادی در کشاورزی

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تشریح اهداف و برنامه های این واحد دانشگاهی از جذب کشاورزان نمونه به عنوان مدرس دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی رجب بیگی در بازدید از خبرگزاری مهر با بیان این مطلب افزود: تفاوت دانشگاه علمی کاربردی با سایر دانشگاههای کشور در نوع رشته های این دانشگاه است. دانشگاه علمی کاربردی سعی دارد به جای رشته های تئوری به رشته های مهارتی و کاربردی توجه بیشتری داشته باشد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 116 رشته تحصیلی در شورای برنامه ریزی دانشگاه به تصویب رسیده که از این لحاظ در بین تمامی گروه های دانشگاه علمی کاربردی سرآمد است.

کشاورزی ایران گرفتار بی سوادی و کم سوادی است

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: با توجه به آن که 70 درصد کشاورزان را افراد بالای 40 سال تشکیل می دهند و بیش از 80 درصد این افراد نیز بی سواد هستند دانشگاه علمی کاربردی سعی دارد با توجه به نیاز، جوانان کشور را به سمت کشاورزی علمی سوق دهد.

رجب بیگی ادامه داد: در حال حاضر با منابع محدودی که در اختیار داریم 104 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کنیم که اگر بخواهیم به ظرفیت واقعی خود برسیم می توانیم این مقدار را تا سه برابر یعنی حدود 300 تن افزایش دهیم. این امر تنها با استفاده بهینه از منابع به خصوص آب و خاک امکان پذیر است.

وی خاطر نشان کرد: در موضوع کم آبی تحقیقات فراوانی از سوی مرکز علمی کاربردی جهاد کشاورزی صورت گرفته که اگر راندمان آب را تنها یک درصد بهبود بخشیم به اندازه 3 سد کرج بهبود وضعیت آب خواهیم داشت.

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در بخش کشاورزی موسسه علمی کاربردی جهاد کشاورزی تنها موسسه فعال دانشگاه علمی کابردی است زیرا جاذبه سرمایه گذاری در این بخش وجود ندارد اما امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده بتوانیم این رغبت را ایجاد کنیم که سرمایه گذاری در بحث آموزش کشاورزی افزایش یابد.

رجب بیگی تاکید کرد: آموزش فرزندان کشاورزان برای آموزش کشاورزی علمی و اصولی و اختصاص 50 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه به این بخش از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام شده است.

تسهیلات برای فارغ التحصیلان

وی اظهار داشت: موسسه آموزش عالی علمی کاربردی برای 20 هزار فارغ التحصیل خود تسهیلات ویژه ای برای فعالیت در زمینه کشاورزی در نظر گرفته است. ارائه تسهیلات مالی تا سقف 200 میلیون ریال به هر نفر برای احداث باغچه، گلخانه و یا زمین کشاورزی نیز در نظر گرفته شده است.

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس آخرین بررسی های انجام شده 63 درصد فارغ التحصیلان موسسه علمی کاربردی جهاد کشاورزی در زمینه رشته تحصیلی خود مشغول به کار شده اند و 37 درصد باقی مانده یا دانشجو در مقاطع بالاتر تحصیلی، زنان خانه دار و یا سربازهایی نظام وظیفه بوده اند.

نحوه تدوین سیلابس دروس

رجب بیگی افزود: تدوین پیش نویس سرفصل دروس موسسه توسط هسته اولیه موسسه که شامل گروه های آموزشی، اتحادیه ها و تولید کننده ها طراحی و بررسی می شود و در نهایت در شورای برنامه ریزی موسسه نهایی می شود.

وی خاطر نشان کرد:  سرفصل دروس هر دو یا سه سال یکبار نیز بازنگری می شوند. با توجه به مصوبات دانشگاه علمی کاربردی باید حداقل 55 درصد دروس دانشجویان به صورت علمی ارائه شود.

چگونگی جذب مدرس در موسسه علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مدرسان دانشگاه علمی کاربردی از ترکیب های مختلف استفاده می شوند. برخی اساتید دانشگاهها، محققان کشاورزی، مربی و تولید کنندگان نمونه کشاورزی هستند که وظیفه تدریس در دانشگاه را بر عهده دارند.

رجب بیگی ادامه داد: جذب تولید کنندگان نمونه کشاورزی که در واقع اساتید تجربی محسوب می شوند به تازگی در دانشگاه علمی کاربردی آغاز شده به طوری که در سال جاری 86 نفر از این افراد برای تدریس در دانشگاه جذب شده اند.

انتشارات

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولیدات علمی این موسسه نیز گفت: تا کنون 60 عنوان کتاب به عنوان منابع دانشگاه علمی کاربردی در موسسه جهاد کشاورزی منتشر شده و 20 کتاب در مرحله چاپ و 60 کتاب در مرحله تدوین است.

وی همچنین در مورد آینده این موسسه علمی کاربردی به راه اندازی رشته های کارشناسی ارشد اشاره کرد و گفت: رشته های کارشناسی ارشد در این دانشگاه در صورت تصویب نهایی راه اندازی خواهد شد.

موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در سال 1377 تاسیس شده و هم اکنون متولی اصلی آموزشهای علمی کاربردی در بخش کشاورزی است. هم اکنون بالغ بر 22 هزار دانشجو در 60 مرکز آموزش عالی وابسته به موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی مشغول تحصیل هستند.

رئیس و معاونان موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی عصر روز گذشته ضمن نشست با مسئولان و خبرنگاران خبرگزاری مهر از این رسانه بازدید کردند.

کد خبر 713207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha