محمد رضا سالخورده در گفتگو با خبرنگار مهر در چناران با اشاره به اینکه با توجه به خشکسالیهای اخیر میانگین تولید علوفه در شهرستان به 90 کیلوگرم رسیده است، افزود: به دلیل کاهش تولید مراتع به خاطرپراکنش بارندگی و خشکسالی 20 میلیارد ریال به دامداران و عشایر چناران خسارت وارد آمده است.
وی با بیان اینکه گرانی علوفه، دام مازاد و افزایش مدت زمان استفاده از مراتع باعث شده تخریب مراتع بسیار زیاد شود، گفت: در حال حاضر بیش از 300 هزار واحد دامی مازاد در مراتع این شهرستان وجود دارند.
سالخورده خاطر نشان کرد: ایجاد آب انبار و آبشخور در فواصلی که دام نباشد و نیز آبرسانی بوسیله تانکر، راهکارهایی است که پیش روی دامداران قرار دارد.
وی گفت: آبهای سطحی و چشمه های مراتع اکنون خشک شده و فشار مضاعفی بر روی برخی آب های سطحی وارد شده که باید اقدام به پراکندگی آب مراتع کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی چناران گفت: عشایر مراتع چناران 637 خانوار در قالب 80 محله از طوایف بروانلو، ورانلو و توپکانلو دارای 140 هزار راس گوسفنند نژاد کردی در مراتع محلات قره قرمز، چشمه سار فرهاد، ارت قلی، توماق، قره داغ، حتی، عالی کل، چهل کانی، سوسن، سومان، هفت چاه و چاه مجنون هستند که در ییلاق به سر می برند با آغاز مهر به سمت شهرستانهای سرخس، کلات و منطقه رضویه برای گذراندن قشلاق کوچ خواهند کرد.
نظر شما