به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي بامحكوم كردن ترور رنتيسي اظهار داشت : جوخه هاي ترور رژيم صهيونيستي يكبار ديگر مرتكب جنايت شدند و عبدالعزيز رنتيسي را به شهادت رساندند ، جمهوري اسلامي ايران اين اقدام وحشيانه جوخه هاي ترور رژيم صهيونيستي را شديدا محكوم مي كند.
آصفي افزود : امروز بار ديگر به جهانيان ثابت شد كه اشغالگري و تروريسم از اجزاي تفكيك ناپذير اين رژيم و اسرائيل كانون بحران در خاورميانه است و متاسفانه حمايت همه جانبه آمريكا از اقدمات ضد انساني رژيم صهيونيستي در سرزمينهاي اشغالي و به منزله چراغ سبز آشكار و توجيه ناپذير آمريكا به تداوم ترور رهبران و كشتار مردم بي دفاع فلسطين است .
وي تاكيد كرد : ملت هاي مسلمان منطقه ، حمايت آمريكا را در پشت اين جنايات مي بينند و تداوم بحران در فلسطين اشغالي ناشي از ناديده گرفتن ريشه هاي اصلي بحران است و ترور رهبران فلسطيني هيچ كمكي به حل مشكلات اساسي رژيم صهيونيستي و تثبيت موقعيت اين رژيم در منطقه نخواهد داشت و اين به عهده كشورهاي ذي نفوذ و مجامع جهاني و بين المللي است كه از ظرفيتهاي خود استفاده كنند و مانع استمرار جنايات رژيم صهيونيستي شوند.
آصفي درباره سفر خرازي به ايتاليا و محورهاي مورد گفتگوي وي با مقامات ايتاليايي اظهار داشت : سفر خرازي در پاسخ به سفر وزير امور خارجه ايتاليا به تهران صورت مي گيرد ، ايران و ايتاليا گفتگوهاي بسيار خوب و سازنده اي در روابط دو جانبه داشته اند و اين گفتگوها ادامه خواهد يافت .
وي افزود : در اين سفر، همكاري جمهوري اسلامي ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي و اقدامات روشن و سازنده ايران در اين زمينه ، مسائل منطقه اي و بين المللي بويژه وضعيت پيچيده عراق و جنايات رژيم اسراييل در فلسطين بحث و بررسي مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص عاملان ترور دبير اول سفارت ايران در بغداد گفت : كساني كه اين ترور را انجام داده اند مخالف ثبات و امنيت در عراق هستند و آينده عراق را در هرج و مرج مي خواهند ، اين اقدام تروريستي هولناك نشان داد كه نيروهاي اشغالگر و آمريكايي ها بر خلاف شعارها و ادعاهاي خود در تامين امنيت در عراق ناتوانند واين ترور از بار مسئوليت نيروهاي اشغالگر در تامين امنيت عراق و ديپلماتها و اتباع خارجي كم نخواهند كرد.
آصفي افزود : جمهوري اسلامي ايران از شوراي حكم و مسئولان عراقي خواسته است تا امنيت ديپلماتها و سفارت جمهوري اسلامي ايران را تامين كنند ، ما نمي توانيم نسبت به عراق بي تفاوت باشيم ، موظفيم كه فعال باشيم، عراق همسايه ما است وآنچه كه در عراق مي گذرد بر منطقه و امنيت ما اهميت مستقيم دارد .
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره سفر هيات ايراني به عراق گفت : سفر اين هيات براي روشن شدن و ديدن حقيقت و بررسي اوضاع در عراق صورت گرفت ، و اينكه ايران ميانجي گري كرده است خبرسازي است و از پايه بي اساس است ، نمي توانيم تصور كنيم كه بين اشغالگران و گروهي كه قرباني مي دهند ميانجي گري كرد.
وي در خصوص نفوذ ايران در عراق گفت : جمهوري اسلامي ايران تلاش مي كند تا از نفوذ خود كه به خاطر تجربه و ارتباطات گسترده با مسئولين عراقي وجود دارد استفاده كند و راه حلي را براي توقف اين روند پيدا كند ، جمهوري اسلامي ايران از ابتدا تلاش داشته است كه اين بحران فروكش كند .
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره طرح جديد شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي اظهار داشت : طرح رژيم اسراييل رويكرد بسيار خطرناكي است و به وخامت بيشتر اوضاع در منطقه خواهد انجاميد و گامي ديگر در تداوم اقدامات توسعه طلبانه رژيم صهيونيستي و نقض آشكارو صريح قوانين و هنجارهاي بين المللي است.
آصفي افزود : اين طرح نژاد پرستانه براي جلوگيري از حق مشروع و طبيعي بازگشت آورگان فلسطيني به سرزمينهاي خود و ناقض قطعنامه هاي بين المللي و مغاير هنجارهاي جهاني است كه در نهايت به شكست مي انجامد و محكوم است .
وي در خصوص روابط ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي و سفر البرادعي به ايران گفت : در سفر البرادعي به ايران موضوعاتي از سوي طرفين مطرح شد و اميدواريم با همكاري هاي بيشتر، روابط ايران و آژانس به مسير عادي خود بازگردد ،
جمهوري اسلامي ايران قدمهاي لازم را برداشته و ديدگاهها و مواضع خود رابراي نشست ماه ژوئن شوراي حكام اعلام كرده است .
وي افزود : بحثهايي در مورد P2 و مسئله تعليق داوطلبانه و موقت غني سازي و برخي از سوالات كه در خصوص آب سنگين مطرح بود با بازرسان به تفضيل در مورد آن صحبت شده است .
سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص همكاري ايران و آمريكا در مسئله عراق گفت : انتقال پيام بين كشورها امري مرسوم است ، ايران و آمريكا هم از طريق سفارت سوئيس اين كار را انجام داده اند و اگر موضوع مهمي باشد اين اقدام بازهم صورت مي گيرد ، مواضع ما در خصوص عراق بسيار روشن است و در پيامهاي خود آن را اعلام كرده ايم .
آصفي تصريح كرد : يكي از مشكلات و دلايل بحراني شدن اوضاع در عراق تداوم حضور اشغالگران است كه نشان دادند ، نمي توانند امنيت را برقرار كنند ، طبيعي است كه نمي توان با نيروهاي اشغالگر همكاري داشت ، مگر اينكه نيروهاي اشغالگر به عهده دار شدن سازمان ملل در عراق وانتقال قدرت به مردم تمكين كنند ، در آن صورت جمهوري اسلامي ايران با سازمان ملل همكاري نزديكي خواهد داشت ، بنابراين ايران آمريكا را يكي از بوجود آورندگان اين بحران مي داند و بحث همكاري مطرح نيست .
سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص محاكمه صدام گفت : قوه قضاييه در حال آماده كردن مدارك و اسناد و پرونده اي است تا در يك دادگاه احتمالي آن را ارائه كند و جمهوري اسلامي ايران از محاكمه صدام در يك دادگاه علني استقبال مي كند تا مشخص شود كه جنايات صدام چگونه و با حمايت چه كشورهايي صورت گرفته است .
وي در خصوص نفوذ ايران در عراق گفت : نفوذها در عراق محدود است، قطعي نيست ، در اين محدوده و با اين امكاناتي كه وجود دارد ما تجربيات و برداشتهاي خود را براي گروههاي عراقي اعلام مي كنيم و مواضع مختلف را بيان مي كنيم ، اينكه آنها به چه جمع بندي و نتيجه گيري برسند ازاختيار ما خارج است .
سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص اقدام آمريكا در وارد كردن سلاحهاي كشتار جمعي به عراق گفت : آمريكا دنيا را در بسياري از زمينه ها و از جمله وجود سلاحهاي كشتار جمعي در عراق فريب داده است ونمي توان گفت كه عراق اين سلاحها را دارد يا ندارد ولي عراق در جنگ عليه ايران با حمايت كشورهاي غربي و آمريكا از اين سلاحها استفاده كرده است ، آمريكا نشان داد آن چيزي را كه اعلام كرده است با آن چيزي كه در عمل وجود داشت متفاوت بود واين مسئله انتقادهاي خود مسئولين آمريكا را نيز به دنبال داشت .
آصفي در خصوص عدم ديدار هيات ايران در عراق با مقتدي صدر گفت : ما با آيت الله سيستاني هم نتوانستيم ديداركنيم چون وضع امنيتي نجف مناسب نبود وبه همين علت بخشي از ماموريت ما انجام نشد .
سخنگوي وزارت امورخارجه درخصوص پروژه آب سنگين اراك نيز گفت : هيچ اتفاق جديدي نيافتاده است
آصفي درخصوص روابط ايران و مصر گفت : گفتگوهاي خوبي داشته ايم و دو طرف بايد زمينه ها را آماده كنند بنابراين بايد منتظر گذشت زمان بود .
نظر شما