به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، واشنگتن از تصمیم لبنان و سوریه مبنی بر برقراری روابط دیپلماتیک استقبال کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این رابطه تصریح کرد: ما از برقراری روابط خوب میان لبنان و سوریه روابطی که مبتنی بر احترام متقابل باشد، استقبال می کنیم و با رویکرد فرانسه که بارها بر حفظ استقلال و حاکمیت لبنان تاکید کرده است همسو هستیم.
وی در عین حال با تکرار اتهامات علیه سوریه به زعم خود گفت : چنانچه سوریه اقدامات ملموس و عینی را برای جلوگیری از طرح هایش در بی ثبات کردن منطقه به کار نگیرد؛ واشنگتن پایبندی خود به دیپلماسی را کاهش می دهد.
احمد فتفت یکی از نمایندگان 14 مارس و عضو فراکسیون المستقبل در این رابطه اظهار داشت : توافق سوریه و لبنان برای بازگشایی سفارتخانه ها، دستاوردی برای جریان 14 مارس به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: این امر باید از مدتها پیش اتفاق می افتاد و ما همواره خواستار تحقق این موضوع بودیم.
فتفت در عین حال گفت : توافق برای بازگشایی سفارتخانه ها نخستین گام به شمار می رود، اما مسئله مهمتر، ترسیم مرزهای دو کشور و متوقف شدن دخالتهای سوریه در امور داخلی لبنان است.
"علی حسن الخلیل" یکی از نمایندگان گروه هشت مارس نیز با اشاره به گفتگوی ملی گروه های 14 و 8 مارس در سال 2006 گفت : توافق برای بازگشایی سفارتخانه ها با آنچه مذاکره کنندگان لبنانی در مارس 2006 توافق کردند؛ هماهنگی دارد.
لازم به ذکر است سوریه و لبنان شب گذشته در یک کنفرانس خبری در پاریس از آمادگی خود برای بازگشایی سفارتخانه هایشان در بیروت و دمشق خبر دادند.
نظر شما