به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز در نشست حزب نیک اندیشان ایران اسلامی به بیان دیدگاههای خود در مورد مهمترین مسائل کشور پرداخت.
وی با بیان اینکه در سی سال اخیر چند گفتمان به عرصه ظهور رسید و هر کدام توانست بخشهایی از نیاز ما را رفع کند گفت : اولین گفتمان، گفتمان انقلابی بود که در زمان امام خمینی (ره) به ظهور رسید و باعث واژگون شدن گفتمانهای استعماری شد و این گفتمان در سالهای 56 تا 59 حاکم بود و همه اقشار جامعه از آن حمایت می کردند.
رضایی با اشاره به اینکه در سالهای بعد گفتمان جهادی شکل گرفت گفت : گفتمانی که در دوره دفاع مقدس شکل گرفت و هشت سال به طول انجامید گفتمانی بود که بر آزاد سازی سرزمینهای ایران و دفاع از آن و حفظ استقلال ملت استوار بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتمان سوم را گفتمان سازندگی توصیف کرد و گفت : 5 یا 6 سال نیز این گفتمان فضای کشور را در بر گرفت.
رضایی ادامه داد : گفتمان چهارم گفتمان جامعه مدنی بود که هدف اصلی آن توسعه سیاسی بود و فضای سیاسی کشور را از انسداد به سمت باز شدن پیش برد و امروز هم گفتمان پنجم که گفتمان عدالت است در کشور حاکم است .هر یک از این گفتمانها نقاظ ضعف و قوتی دارند که باید آسیب شناسی شوند.
وی تصریح کرد : اما امروز نخبگان باید برای جامعه ما گفتمان جدیدی را تولید کنند چون امروز جامعه ما با مشکلات زیادی مواجه است، یکی مشکلات روزمره و دیگری مشکلات پیش روی آینده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد : امروز هم در عرصه سیاست و هم در عرصه اجتماع شاهد واگرایی هستیم بنابراین نیازمند به یکپارچگی بیشتر هستیم.
وی از مشکلاتی چون عدم روحیات اخلاقی، کمبود اعتماد، صداقت و پیوندهای اجتماعی در عرصه جامعه ومشکلات اقتصادی از جمله تورم و بیکاری به عنوان مشکلات مهم جامعه نام برد.
رضایی اظهار داشت : موقعیت آینده ایران در روند جهانی سازی یکی از مشکلات است و این سئوال مطرح است که آیا جامعه و نظام ما از نظر سیاسی در دهه های آینده از توسعه یافتگی و ثبات و امنیت قابل قبولی برخوردار خواهد بود؟
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : نیازمند گفتمان جدیدی هستیم که بتواند ما را به سمت آینده هدایت کند به خصوص اینکه ما امروز با یک تصمیم ملی در نظام مواجه هستیم یعنی خروج از روزمرگی توسط سند چشم انداز.
وی با بیان اینکه در دوره انتقال موضوع اساسی جامعه ما از دولت و نهادهای سیاسی به عرصه اجتماع منتقل می شود گفت : کسانی که می خواهند از موضع دولت به سازندگی، جامعه مدنی و عدالت نگاه کنند نتیجه ای جز دولتی کردن جامعه به دست نخواهند آورد.
رضایی افزود : اگر دیروز به دنبال ساخت نهادهای سیاسی بودیم امروز باید در پی ساخت نهادهای اجتماعی باشیم و اگر در گذشته به سمت دولتی شدن پیش می رفتیم امروز دولت باید به سمت مردمی شدن حرکت کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره اینکه به نظام جمهوری اسلامی سندی را برای ساخت آینده ایران تصویب کرده است گفت : توسعه یافتگی و هویت دو ویژگی اصلی این گفتمان تلقی می شود. البته باید چند ویژگی دیگر را هم در نظر بگیریم .
رضایی افزود : یکی اینکه صرفا به مسائل روز نپردازیم و آینده نگر باشیم. زمانی مردم را به صبر توصیه می کردند، اما امروز این امر کافی نیست ما گفتمانی را می خواهیم که مردم دو سه سال آینده را ببینند و احساس کنند میلیاردها پول نقد برای آیندگان از بین نرفته و در عین حال امروز از آن استفاده می کنند.
وی گفت : مردم ما نیازمند آن هستند که در نامزدهای انتخاباتی خود صداقت را ببینند و اگر شاهد آن باشند که نامزدها در صدد عوامفریبی هستند شاید سیاستها اعمال شود اما در نهایت صداقت قربانی خواهد شد.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش گفت : دولتهای زیادی آمدند و رفتند که تاریخ در مورد آنان قضاوت خواهد کرد بنابراین ما نیازمند گفتمانی هستیم که در آن رشد همراه با معنویت وجود داشته باشد.
فرمانده اسبق سپاه گفت : من به عنوان یک سرباز انقلاب تنها این را می گویم که نیازمند گفتمانی هستیم که از درون جامعه بجوشد گفتمانی که ملاک آن اخلاق، حقوق و قانون است.
نظر شما