پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۷ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۲۱

رشد موسسات انتخاب رشته /

هشدار رئیس سازمان سنجش / من هم نمی توانم قبولی کنکوریها را تضمین کنم

هشدار رئیس سازمان سنجش / من هم نمی توانم قبولی کنکوریها را تضمین کنم

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد فعالیت موسسات انتخاب رشته و تضمین قبولی از سوی این موسسات هشدار داد و گفت: موسسات انتخاب رشته موسساتی هستند که یک شبه ایجاد می شوند و یک شبه هم به کار خود پایان می دهند و هدفی جز درآمدزایی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرسول پورعباس شب گذشته در زمینه انتخاب رشته داوطلبان کنکور نیز گفت: مشاوره و انتخاب رشته از معضلات مردم است که اگر سازمان سنجش در این زمینه اقدام نمی کرد خانواده های بسیاری با مشکل مواجه می شدند. به عنوان مثال داوطلبی که رتبه و نمره وی به یکی از رشته های کارشناسی می خورد تنها به دلیل اینکه موسسه ای تضمین صد در صد داده است از سوی این موسسه به رشته های کاردانی سوق داده می شود تا داوطلب حتما پذیرفته شود و این ضربه بزرگی برای این داوطلب محسوب می شود.

وی اضافه کرد: سازمان سنجش از دو سال گذشته به دنبال راه حلی برای رفع این مشکل بود. بحث اصلی در کنکور سراسری این است که در این رقابت داوطلبان طبقه بندی (سورت) می شوند و چون ظرفیتهای مطلوب تنها 90 هزار نفر است همه داوطلبان می خواهند در این ظرفیتها پذیرش شوند که همین امر انتخاب رشته را حساس می کند. از طرفی فرهنگ جامعه به گونه ای است که خانواده ها تصور می کنند همه سرنوشت به ورود به دانشگاه آن هم به دانشگاه دولتی ختم می شود.

رئیس سازمان سنجش در ادامه گفت: امسال برای تعیین رشته سازمان سنجش اقدامات ویژه ای درنظر گرفته است که می توان به چاپ و انتشار CD و کتاب راهنمای انتخاب رشته اشاره کرد. ضمن اینکه سامانه انتخاب رشته مجازی ایجاد شده است و تمام داوطلبان مجاز کنکور می توانند از 8 تا 10 مرداد ماه وارد سایت سازمان سنجش شده و 150 رشته را انتخاب کنند تا داوطلب بتواند به درستی انتخاب رشته کند.

پورعباس با بیان اینکه شرایط انتخاب رشته امسال با سال گذشته متفاوت است و داوطلبان نمی توانند بر اساس یافته های سال گذشته انتخاب رشته کنند گفت: برخی رشته محلها امسال حذف یا اضافه شده اند و ظرفیت برخی نیز تغییر کرده است.

وی تاکید کرد: هیچ موسسه و شخصی نمی تواند قبولی در کنکور را صد در صد تضمین کند. من هم به عنوان رئیس سازمان سنجش نمی توانم قبولی داوطلبی را با نوعی از انتخاب رشته تضمین کنم.

رئیس سازمان سنجش در مورد مبارزه با موسسات انتخاب رشته گفت: موسساتی هستند که یک شبه ایجاد می شوند و یک شبه هم به کار خود پایان می دهند و هدفی جز درآمدزایی ندارند. با همکاری نیروی انتظامی با این موسسات برخورد می شود اما هشدار لازم نیز باید داده شود تا خانواده های داوطلبان از مراجعه به این موسسات خودداری کنند. این موسسات به دروغ خود را نماینده سازمان سنجش معرفی می کنند و در تبلیغات خود نیز به گونه عمل می کنند که گویا از سازمان سنجش مجوز دارند یا متعلق به این سازمان هستند.

پورعباس در مورد انتخاب رشته در کافی نت ها گفت: بین 25 تا 30 درصد داوطلبان در کافی نتها انتخاب رشته می کنند. این داوطلبان باید توجه داشته باشند و خود با حوصله به انتخاب رشته اقدام کنند. نرم افزار انتخاب رشته هوشمند است و هرگونه اشتباه داوطلب در ورود کد رشته ها مشخص می شود.

کد خبر 723370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha