وي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" ، در خصوص مقررات تدوين شده از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي خبرگزاريهاي غيردولتي گفت: از اين منظر كه خبرگزاريها تحت ضابطه و معيارهاي مشخص كاركنند تدوين آئين نامه مثبت است، به هرحال بايد حركتهاي رسانه اي در خبرگزاريهاي مختلف ضابطه مند شود ، گرچه ممكن است كه روي برخي ضوابط بحث وجود داشته باشد كه اشكالات و ايرادات را مي توان برطرف كرد اما اصل مطلب بدون اشكال است.
مديرعامل خبرگزاري فارس با اشاره به اشكالاتي كه در اين آئين نامه وجود دارد گفت: يكي از اشكالاتي كه اين آئين نامه دارد اين است كه تنها به خبرگزاري هاي غيردولتي اختصاص پيدا كرده است و مشخص نيست كه خبرگزاري هاي دولتي تحت چه ضوابطي حركت مي كنند ؛ البته خبرگزاري فارس بطور مفصل ايرادات اين نامه را بصورت مكتوب به وزارت ارشاد ارائه كرده است.
فضائلي اضافه كرد : در اين آئين نامه تصميم گيري در مورد خبرگزاري ها بعهده وزارت ارشاد گذاشته شده است كه صحيح نيست و ما پيشنهادمان اين است كه اهميت خبرگزاري ها كمتر از مطبوعات نيست و همانطور كه در مورد يك روزنامه و حتي يك نشريه محلي بايد به دستگاه قضائي مراجعه كرد طبيعتا در مورد خبرگزاريها هم بايد چنين ضوابطي اعمال شود و وزارت ارشاد رأسا نمي تواند در مورد برخورد با خبرگزاري ها تصميم بگيرد.
وي افزود: بعضي از تعابيري كه در آئين نامه آمده مثل عمل به مصوبات شوراي عالي امنيت ملي مقداري مبهم است، چون در گذشته هم به دليل اين ابهام مسائل و مشكلاتي را داشتيم و پيشنهاد كرديم كه بايد دقيق تر مشخص شود كه به چه نحوي بايد به خبرگزاري ها ابلاغ شود ، ضمن اينكه مطرح شود كه خبرگزاري ها تا چه زمان موظف هستند كه به آن مصوبه عمل كنند.
مديرعامل خبرگزاري فارس با اشاره به بندهاي موجود در اين آئين نامه افزود : بندي تحت عنوان انتشار اخبار كذب در اين آئين نامه تدوين شده كه آن تعبير وسيع است و بايد يك مقدار دقيق تر باشد در غير اينصورت عمل خبرگزاريها خيلي مقيد مي شود و شايد عملا نتوانند به وظيفه خود عمل كنند ، پيشنهاد ديگر ما اين بود كه اگر دستگاهي در ارائه اطلاعات و اخبار لازم به خبرگزاري ها احيانا كوتاهي يا امتناع كرد، خبرگزاري ها اين اجازه را داشته باشند كه از آن مقام شكايت كنند و موضوع را پيگيري كنند و موارد بسيار ديگري كه بصورت مكتوب ارائه شده است.
وي در خصوص نحوه مشورت وزارت ارشاد با خبرگزاري ها گفت: در اين راستا مراحلي طي شد كه در بخشي به وزارت ارشاد ايراد داشتيم كه در مراحل اوليه اين وزارتخانه ضعيف عمل كرد و با خبرگزاري ها مشورت جدي نكرد ، البته جلسه اي تشكيل شد اما آن جلسه ضعيف بود ، البته برخي از خبرگزاري ها هم شركت نكردند و در مراحل بعدي وزارت ارشاد آئين نامه را در جلسه اي به همه خبرگزاري ها ارائه كرد و آنها خواست تا نظرات خود را در مورد اين آئين نامه ارائه كنند ، البته براي ما روشن نبود كه آن در خواستي كه وزارت ارشاد كرد قبل ارسال آئين نامه به دولت بود يا بعد از آن ولي در عين حال آنها در آخرين اقدام از خبرگزاريها خواستند تا نظراتشان را مطرح كنند كه ما مطلب مفصلي را در اين راستا به وزارت ارشاد ارائه كرديم.
نظر شما