حسین موسوی تبریزی دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح تحول سیاسی مطرح شده در معاونت سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه طرح تحول سیاسی اگر با نگاه به توسعه سیاسی باشد مطلوب است، اظهار داشت : هم در قانون اساسی و هم در چشم انداز 20 ساله نظام محوریت بر مبنای توسعه سیاسی است و هر گونه تحولی در حوزه سیاسی اگر با این نگاه باشد لازم و ضروری است.
وی در عین حال معتقد است اگر طرح تحول سیاسی ابزاری برای فشار آوردن به فعالیتهای سیاسی باشد نتیجه عکس خواهد داد .
دبیر کل خانه احزاب تاکید کرد : نگاه توسعه سیاسی بر مبنای گسترش فعالیتهای احزاب و تشکلها، نظام مند کردن آنها بر اساس قانون و فراهم کردن بستر مشارکت سیاسی در جامعه است و طرح تحول سیاسی نیز باید در این چارچوب باشد.
موسوی تبریزی با بیان اینکه قانون خوبی در ارتباط با فعالیت احزاب در کشور وجود دارد گفت : در عین حال این قانون ظرفیت تکمیل شدن نیز دارد. برای مثال، حضور نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10 و تصویب یارانه احزاب برای احزاب فعال از جمله مواردی است که باید در طراحی این طرح مدنظر قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان این پیشنهاد که مسئولان وزارت کشور در همایشی با حضور فعالین سیاسی و اساتید سیاسی دانشگاهها جزئیات طرح را به بحث و تبادل نظر گذارند گفت : در این همایش می توان جزئیات طرح تحول سیاسی و راهکارهای اجرایی آن را با حضور فعالان سیاسی و اساتید سیاسی دانشگاهها به بحث و بررسی گذاشت و حاصل آن جمع بندی را به صورت پیشنهاد و در قالب لایحه به مجلس ارائه داد.
موسوی تبریزی با اشاره به اینکه اگر طرح تحول سیاسی بدون جمع آوری نظارت کارشناسان و فعالان سیاسی عملیاتی شود شائبه محدود کردن فضا به وجود می آید گفت : در طراحی این طرح نباید به گونه ای برخورد شود که افکار عمومی احساس کنند تصمیمات پشت درهای بسته گرفته می شود.
نظر شما