پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۹ مرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۵۰

سفر "امبکی" به زیمبابوه برای شرکت در مذاکرات تقسیم قدرت

سفر "امبکی" به زیمبابوه برای شرکت در مذاکرات تقسیم قدرت

رئیس جمهور آفریقای جنوبی امروز وارد هراره می شود تا در دور جدید مذاکرات تقسیم قدرت زیمبابوه میان دولت و مخالفان این کشور شرکت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، قرار است "تابو امبکی" در هراره با رهبران سه جریان حاضر در این کشور دیدار کند.

بر اساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که آیا رئیس جمهور آفریقای جنوبی با "رابرت موگابه" رئیس جمهوری، "مورگان چانگیرای" رهبر مخالفان دولت و "آرتور موتامبارا" رهبر یکی از شاخه های کوچک حزب جنبش تغییرات دموکراتیک زیمبابوه به صورت جداگانه و یا مشترک با این سه مقام دیدار می کند.

در آخرین دور گفتگوهای موگابه و چانگیرای دو طرف با تشکیل دولت انتقالی و برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری موافقت کردند.  

بر اساس این توافق، چانگیرای با عنوان نخست وزیر یک دولت انتقالی را تشکیل می دهد و این دولت تا زمان برگزاری انتخابات مجدد در راس کار خواهد بود.

زمان برگزاری انتخابات هنوز مشخص نشده است.

بر همین اساس، موگابه نیز به عنوان رئیس جمهور البته با اختیاراتی کمتر در قدرت حضور خواهد داشت تا لحظه ای که زمان بازنشستگی او فرا برسد و از این پس موگابه عنوان "رئیس جمهور پایه گذار" را خواهد داشت.

یادآور می شود، با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در زیمبابوه این کشور وارد یک بحران سیاسی شد، این انتخابات در تاریخ 29 مارس ( 10 فروردین ) برگزار شد که با وجود تاکید مخالفان بر پیروزی چانگیرای در این انتخابات کمیته برگزاری انتخابات پس از هفته ها بررسی و شمارش آرا اعلام کرد که دور دوم انتخابات باید برگزار شود که این مسئله با مخالفت چانگیرای مواجه شد.

پس از این واقعه، چانگیرای با بهانه قرار دادن این نکته که جانش درخطراست از کشور خارج شد. زیمبابوه از زمان برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 29 مارس، با یک بحران بسیار گسترده روبرو شد.

کد خبر 729786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha