پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۲ شهریور ۱۳۸۷، ۱۲:۵۸

فایننشال تایمز بررسی کرد:

روابط دوستانه ایران و روسیه/ تاثیر مناقشه قفقاز بر موضوع هسته ای تهران

روابط دوستانه ایران و روسیه/ تاثیر مناقشه قفقاز بر موضوع هسته ای تهران

یکی از رسانه های غربی با دوستانه توصیف کردن روابط ایران و روسیه به بررسی تاثیر مناقشه گرجستان بر موضوع هسته ای ایران در درازمدت پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: در مناقشه گرجستان، بر خلاف سوریه که از مسکو حمایت کرده و مداخله نظامی روسیه را موجه دانسته، اما ایران در واکنش به آن محتاطانه عمل کرده است.

نویسنده افزوده است: در حالیکه یک بازی ژئوپلیتیک جدید در حال ظاهر شدن است، به نفع ایران است که درحاشیه بایستد و این در حالی است که تهران تلاش می کند تا جایگاه خود را در این بازی پیدا کند.

در ادامه این مطلب آمده است: این مسئله صحت دارد که تهران می خواهد از افزایش بهای همکاری روسیه با دیگر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه توقف برنامه هسته ای خود سود ببرد. اما این مسئله غیرقابل تصور نیست که مسکو در نهایت با پیشنهاد کمک مجدانه و بیشتر در مورد ایران راهی را برای خروج از بحران اروپا بخرد.

فایننشال تایمز افزوده است: وقتی که گمانه زنیها برای حمله نظامی اسرائیل علیه ایران افزایش یافت، آمریکا" ویلیام برنز" معاون وزیر امور خارجه خود را برای شرکت در گفتگوهای مستقیم هسته ای با ایران به ژنو فرستاد.

نویسنده خاطر نشان کرده است: هم اکنون که آمریکا و اروپا مداخله روسیه در گرجستان و به رسمیت شناختن استقلال مناطق جدایی طلب اوستیای جنوبی و آبخازیا از سوی مسکو را محکوم می کنند، مقاومت ایران بیشتر خواهد شد. اما خیلی زود است که بگوییم اگر جهان با یک روسیه جهنده تر روبرو شود، ایران از مخمصه نجات خواهد یافت.

به نوشته این روزنامه، این بحران می تواند اتحادیه اروپا را تشویق کند تا از آمریکا پیروی و تحریمهای یکجانبه خود را علیه تهران اعمال کند.از سوی دیگر، به نظر می رسد که هدف روسیه عرض اندام در نزدیکی مرزهای خود است نه اینکه الزاما یک درگیری بیشتر جهانی را تحریک کند.

فایننشال تایمز افزوده است: روابط روسیه با ایران دوستانه بوده و " ولادیمیر پوتین" نخست وزیر روسیه هفته گذشته گفت که همکاری در موضوع هسته ای ایران به گفتگوی غرب با مسکو درباره نگرانیهای آن بستگی دارد.ایرانیها می توانند در حال حاضر از تنشها در اروپا خوشحال باشند. اما در اینکه بر روسیه برای خارج کردن آنها از مشاجرات هسته ای حساب کنند، تردید وجود دارد.

کد خبر 742856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha