به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس ، ازساعت 6 بامداد امروز 6/7/87 و در مدت زمانی حدود 3 ساعت عملیات موفقیت آمیز بارگیری ( LODA OUT) اولین جاکت( پایه سکوی دریایی) فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی در یارد شرکت ایزوایکو واقع در بندر عباس انجام شد.
با انجام عملیات بارگیری و تثبیت جاکت فاز 12 بر روی بارج حامل طی مدت 10 روز جاکت مورد نظر به محل حفاری چاه ها در خلیج فارس منتقل شده و درمدت زمانی حدود 3 هفته عملیات شمع کوبی لازم برای نصب و استقرار این پایه سکوی دریایی در عمق دریایی خلیج فارس انجام می شود.
به این ترتیب پیش بینی می شود پنج هفته پس از زمان این بارگیری ، نخستین جاکت فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی در دریا نصب شود.
طبق این گزارش عملیات حفاری اولین حلقه چاه توصیفی فاز 12 پارس جنوبی از اول آبان ماه امسال ( بیست و دوم اکتبر میلادی ) پایان یافته و با پایان حفاری این چاه، عملیات حفاری چاه های توسعه ای فاز 12 نیز در دستور کار شرکت نفت و گاز پارس قرار خواهد گرفت.
در عملیات حفاری فاز 12 پارس جنوبی ، حفاری 34 حلقه چاه تولیدی و دو حلقه چاه توصیفی پیش بینی شده است که به منظور انجام این عملیات دور یک حفاری مورد نیاز است و این در شرایطیاست که عملیات حفاری نخستین حلقه چاه فاز 12 هم اکنون توسط یک سوپر ریگ جدید در حال انجام می باشد.
تاسیسات ساحلی و پالایشگاهی فاز 12 در منطقه پارس 2 ( کنگان) واقع در 65 کیلومتری عسلویه در استان بوشهر احداث می گردد. که فاصله تقریبی آن از مخزن پارس جنوبی حدود 145 کیلومتر می باشد.
تحویل روزانه حداکثر 2850 میلیون فوت گاز شیرین و تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی و تولید روزانه 750 تن گوگرد دانه بندی شده( گرانول ) از اهداف توسعه فاز 12 پارس جنوبی است که با هزینه های معادل 3206 میلیون دلار توسعه و راه اندازی این طرح با سرعت در حال پیگیری و انجام است . طبق این گزارش نحوه تامین سرمایه فاز 12 از طریق بیع متقابل و بوده و مدت زمان لازم جهت اجرای پروژه 66 ماه پیش بینی شده است.
با بهره برداری از فاز 12 پارس جنوبی سالانه بیش از 7 میلیارد دلار در آمد عاید کشور می شود که این میزان برابر 3 درصد تولید ناخالص ملی است.
شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرمای اصلی طرح توسعه فاز 12 وظیفه توسعه میادین گاز پارس جنوبی پارس شمالی و میادین گلشن و فردوسی و طرح توسعه میدان نفتی پارس جنوبی را بر عهده دارد.
نظر شما