محمدرضا خلعتبری در گفتگو با خبرنگار مهر در رودبار، گفت: تازه ترین کاوش های باستان شناسی در تپه کلورز و مارلیک رودبار حاکی از معماری پیشرفته ساکنان این منطقه در بیش از دوهزار و500 سال پیش است.
وی با اعلام اینکه معماری نهفته در این تپه محوطه باستانی کلورز را از امتیاز خاصی برخوردار کرده است، افزود: برای اولین بار در تاریخ باستانی شناسی استان گیلان این معماری ویژه و منحصر به فرد کشف شده است.
این کارشناس باستان شناسی اظهار داشت: البته این بدان مفهوم نیست که در گذشته ما شاهد معماری نبودیم اما هیچ کدام از اینها قادر نبودند در قالب یک پلان شفاف و روشن از معماری این اقوام ارائه دهند.
خلعتبری همچنین اعلام کرد: در سال 84 این محوطه باستانی مورد لایه گذاری قرار داده شد و آثار استقراراز دوره اشکانی تا نیمه دوم هزار دوم یعنی عصر پایانی مفرغ متاخر و آغاز عصرآهن دراین تپه بدست آمد.
این کارشناس باستان شناسی گفت: کاوشهای که در سال جاری در این تپه انجام شد آثار معماری بسیار پیشرفته ای همچون راهروها ، سالن پذیرایی ، اتاق های نشیمن ، پیت های زباله ، تنور نانوایی وغیره است.
خلعتبری افزود: این تپه به عنوان یک ارگ حکومتی مورد استفاده قرارمی گرفته زیرا پیرامون آن به وسیله دیوارهای ازخشت و آجر محصور شده و این واحدهای معماری در داخل این واحد شکل گرفته است.
وی معتقد است، تپه کلورزو مارلیک رودبار در واقع دو امارت نشین مرزی دو حکومت باستان در استان گیلان یعنی سرزمین کادوسی ها و آمادها است.
خلعتبری ادامه داد: با توجه با آثار بدست آمده در چند ساله اخیر برای بدست آوردن اطلاعات کافی و قطعی تر در مورد مسائل فرهنگی و معماری منطقه هنوز درآغاز راه هستیم.
نظر شما