مهندس احمد دالکی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: یکی از اولین ایستگاه های گیرنده ماهواره در مردآباد کرج بوده است که در زمان وقوع انقلاب اسلامی چند سال به فعالیت پرداخت و سپس فعالیت آن متوقف شد.
وی افزود: ماهواره ها برای اهداف مختلف به فضا می روند و مدار آنها به چهار دسته تقسیم می شود که مدار دایره ای، مدار قطب گرد، مدار بیضوی و مدارهای geostationary از آن جمله هستند که مدار چهارم همزمان با زمین می چرخد و در فاصله 36 هزار کیلومتری زمین قرار دارد.
این پژوهشگر علوم فضایی خاطرنشان کرد: امروزه ماهواره ها انواع گوناگونی شامل ماهواره های ناوبری، GPS، ماهواره های هواشناسی، شناخت منابع زمین و ماهواره های نظامی دارند و هریک نیز دارای کاربری خاص خود هستند.
دالکی یادآور شد: ماهواره ها در حال حاضر قادر به شناسایی موقعیت ما در هر لحظه و هر مکان هستند و GPS ها بر روی هواپیما، کشتی و ماشین ها برای شناسایی و موقعیت یابی آنها نصب می شوند.
این مولف کتاب های نجوم، عامل پیشرفت در این علوم را در درجه نخست علاقه و سپس دسترسی به ابزار پیشرفته برشمرد و به علاقه مندان توصیه کرد: با عضویت در انجمن های نجومی از بزرگترین لابراتوار نجوم که همان آسمان است بیش از پیش بر ای شناسایی این علم بهره برند.
نظر شما