محمد تربتی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: طولانی شدن خشکسالی در استان کرمان باعث پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی در استان شده است و استفاده غیراصولی از منابع آبی در بخش کشاورزی در برخی شهرستانها نیز باعث تشدید این پدیده شده است.
تربتی تصریح کرد: در حال حاضر 94 درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی استفاده می شود که به دلیل سنتی بودن کشاورزی در کرمان، بخش زیادی از این آب هدر می رود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزار و 200روستا در استان کرمان به دلیل خشکیدگی منابع آبی با تانکر آبرسانی می شوند و در صورت حل نشدن این مشکل مردم برای در دسترس بودن منابع آب از روستاها مهاجرت خواهند کرد.
تربتی با اشاره به تداوم کاهش بارندگی در سالهای گذشته و افت شدید آبهای زیرزمینی در شهرهای مختلف استان کرمان از جمله در بم و بروات گفت: تا کنون چهار حلقه از چاه های موجود جابجا و سه حلقه از چاه ها نیز به دلیل افت شدید آبدهی غیرقابل بهره برداری است و هم اکنون پنج حلقه چاه جدید برای رفع نیاز مشترکان جدید در حال حفر و تجهیز است که عمده کار آنها انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان افزود: به دلیل محدود شدن منابع آبی کیفیت آب آشامیدنی نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از ۴۰۰هزار مشترک آب استان کرمان فقط ۲۰درصد در تابستان امسال در زمینه مصرف آب صرفه جویی کردهاند.
تربتی ضمن اشاره به عدم بارش باران در سال جاری نیز گفت: خشکسالی در سالهای اخیر تاثیر منفی بر منابع آبی گذاشته است و اگر در سال جاری نیز میزان بارندگی به حد مطلوب برسد به دلیل کاهش شدید منابع آبی همچنان در وضعیت بحرانی قرار خواهیم داشت.
نظر شما