پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۷:۰۰

جايگاه روسيه در سياست خارجي ايران (3)

مرتضوي : بين ايران و روسيه اعتماد كامل وجود ندارد

داريوش مرتضوي كارشناس ارشد روابط بين الملل گفت : بين ايران و روسيه اعتماد كامل كه لازمه روابط استراتژيك است وجود ندارد .

وي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"  با بيان  اين مطلب افزود : با نگاهي به روابط  جمهوري اسلامي ايران و روسيه مي توان به اين نتيجه رسيد كه اين روابط همواره با يك نگاه امنيتي و مبهم همراه بوده است زيرا هم ايران و هم روسيه  سياست همديگر را در روابط مقطعي و غير دائمي  مي دانند .
مرتضوي افزود : روسها همواره  نقش ايران را در جمهوري هاي تازه به استقلال رسيده شوروي سابق  با ابهام و ترديد نگاه مي كنند ؛  روسيه  همچنين هيچگاه  در سياست  خارجي ايران نتوانسته  است تكيه گاه مطمئن و قابل اطميناني باشد چنانكه درقضيه خزر در سال 1998 تعهدات  خود را  به خاطر منافع  و وعده هاي  كشورهاي غربي زيرپا گذاشت عليرغم اينكه  روسها در زمينه مشاع بودن خزر با ايران هم نظر بودند و بارها بر آن تاكيد داشتند.
وي  اعم روابط ايران  و روسيه را در دو مسئله همكاري اتمي بين دو كشور و همچنين يافتن هم پيماني در برابر سياستهاي يك جانبه گرايانه  آمريكا دانست و گفت : بين ايران و روسيه در حالت طبيعي عرصه بين الملل هيچگونه تفاهم و تناسخي براي اين سطح روابط وجود ندارد .
مرتضوي به همكاري ايران و روسيه در زمينه برنامه هاي اتمي اشاره كرد و گفت :  روسيه در قبال برنامه هاي هسته اي ايران در ظاهر موافق ولي در باطن تلاش مي كند  تا ايران را در چرخه سوخت وابسته نگه دارد  و از سوي ديگر به خاطر سود اقتصادي ناشي از نيروگاه اتمي  بوشهر خواهان ادامه برنامه هاي هسته اي ايران است ، اين نشان از فرصت طلبي و زمان سنجي سوء روسيه از روابط با ايران است . 
وي افزود : البته روابط ايران و روسيه در بسياري از مسائل بين المللي و منطقه اي به عنوان شريك تجاري و سياسي چه در خاورميانه وچه  خاور نزديك به طور چشمگيري رشد پيدا كرده است ،  دو كشور در زمينه مسائل بين المللي و منطقه اي منجمله نقش سازمان ملل در بحرانهاي جهاني ، حل و فصل مسئله عراق ، افغانستان و خاورميانه ، مبارزه با تروريسم داراي اشتراكات فراواني هستند،  البته اين به معناي اعتماد كامل  ايران به روسيه نيست زيرا هم ايران و هم روسيه سياست آمريكا را از دو ديد متفاوت نگران كننده و يكجانبه گرايانه مي دانند .
وي افزود :مطمئن باشيد كه اگر به روسيه از طرف آمريكا پيشنهادهاي كلان اقتصادي شود ، ايران را در تمام زمينه ها تنها خواهد گذاشت .
وي با اشاره به  سفرسيد محمد خاتمي رييس جمهوري در مارس 2001 و امضاي قرارداد روابط متقابل و اصول همكاري بين فدراسيون روسيه و ايران اشاره كرد و گفت : با اين توافقنامنه مرحله مهمي در روابط دو كشور بوجود آمد ولي هنوز آن اعتمادكامل بوجود نيامده است.
وي افزود : با توجه به نزديك شدن به نشست شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي مقامات وزارت امور خارجه تلاش مي كنند تا روسيه را هم چنان در برابر سياستهاي آمريكا قرار دهند  و يا اينكه كاري  كنند كه مسكو حداقل نقش خنثي خود را ايفا كند .

کد خبر 78539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha