به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی که پیش از ظهر امروز در دومین همایش پدافند غیر عامل و بسیج در سالن همایش های صدا وسیما سخن می گفت، تصریح کرد: مقوله پدافند غیرعامل بسیار با اهمیت است و اگر در رابطه با آن داهیانه عمل کنیم برای کشور جنبه بازدارنده خواهد داشت.
وی گفت: پدافند غیر عامل علاوه بر مصون سازی کشور در مقابل حملات دشمن می تواند در زمینه مقابله با بلایای طبیعی نیز موثر باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در رابطه با پدافند غیر عامل استراتژی دقیق تری دنبال شود خاطرنشان کرد: یک سطح از کار پدافند غیر عامل مقابله با بلایای طبیعی از جمله زلزله است و در این رابطه می توان در زمان اجرای پروژه های ساختمانی ، راه آهن ، جاده ای و عمرانی ساز وکاری را دنبال کرد که در زمان وقوع حادثه بتوان به مردم کمک کرد، چرا که اگر حالتی مانند زلزله بم تکرار شود مشکلاتی جدی بوجود خواهد آمد و در این گونه مواقع نیازی به دشمن نیست و مشکلات یک زلزله ممکن است بیشتر از تهدیدات باشد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مجلس آماده کمک به پیشبرد برنامه های پدافند غیرعامل است ، گفت : بخش دیگری از آمادگی کشور مقابله با تهدیدات است و نوع رفتار دشمنان بخصوص آمریکا واسرائیل باید مبنای اقدامات ما باشد تا مشخص شود ما چه مصون سازی را باید دنبال کنیم و رفتار جنگی صهیونیست ها و نوع تجهیزات آنان را و نیز رفتار نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و نوع تجهیزاتی که به کار گرفته است نشان می دهد که ما باید در رابطه با هر کدام از این موارد متفاوت رفتار کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی موازی سازی را از جمله راهکارهای ضروری برای پدافند غیرعامل خواند و بیان داشت: باید استراتژی مدونی در زمینه موازی سازی امکانات به کار گرفته شود تا حریف به اشتباه بیفتد و خیلی از امکانات حیاتی و حساس کشور را می توان موازی سازی کرد. به عنوان مثال پل های مهم و مراکز مهم صدا و سیما که در زمان تهدیدها مد نظر دشمن قرار می گیرد می تواند موازی شود تا دشمن نتواند بر روی آنان تمرکز کند.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: موازی سازی در پوشش پروژه های عمرانی قابل تحقق است و بودجه عمرانی کشور باید یک پیوست پدافند غیرعامل نیز داشته باشد ، چرا که امسال 24 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی دولت بود و این اعتبار باید با دستورالعمل دفاعی موازی سازی شود.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد بودجه کشور متکی به نفت است اظهار داشت: وضعیت نزولی قیمت نفت باعث شده که ما دیگر نتوانیم بودجه امسال را مثل سال قبل ببندیم ، بنابراین ضرورت های بودجه ای القا می کند که از امکانات عمرانی بیشترین بهره را بگیریم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته بسیج تصریح کرد: پدافند غیر عامل آنقدر وسیع و گسترده است که بجز با فکر و اراده بسیجی تحقق آن امکان پذیرنیست و اینکه همایش پدافند غیر عامل در هفته بسیج برگزار شده قابل تقدیر است.
وی آمادگی عقلانی و نظری را دو ویژگی ضروری برای بسیجیان عنوان کرد و گفت: بصیر بودن از دیگر ویژگی های دیگر است که بسیجیان باید این گونه باشد چرا که بسیجی باید منادی فکراسلام باشد و به تفکر عقلانی و برش های نظری در تفکر اسلامی مسلح باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به بعد اخلاقی تفکر اسلامی اشاره کرد و گفت: یک وجه از بعد اخلاقی تفکر اسلامی مربوط به باید ها است و بخش دوم به سلوک بر می گردد و تزکیه نفس انسان را برای دریافت های متعالی تر آماده می کند و اگر نفس تزکیه نشود نباید انتظار حرکت های نظری قابل توجه داشت.
لاریجانی با بیان اینکه بصیر بودن به اهداف و آرمان های انقلاب از ویژگی های مهم بسیج به شمار می رود تاکید کرد: آرمان های انقلاب پایه های یک حرکت طولانی هستند و همیشه باید برای دفاع از آن آماده باشیم. و امروزه شرایط بازیگران و قطب بندی ها در حال تغییر است و اگر تحلیل جامعی از اوضاع نداشته باشیم در وادی ساده اندیشی می افتدیم بنابراین نباید وضعیت به گونه ای باشد که با تغییر تاکتیک های دیگران استراتژیهای ما تغییر کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آمادگی همواره باید با رفتار صحیح همراه باشد ادامه داد: داشتن بصیرت و فکر عمیق کمک می کند که اراده به عمل تبدیل شود و بصیرت و بستری را معطوف می کند که اراده به عمل تبدیل شود.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: بسیج نوعی آمادگی نظری و عملی را توامان دارد و اگر چه بخش آمادگی نظامی و دفاعی مهم و لازم است ، اما کافی نیست و بسیج می تواند با ظرفیتی که دارد در همه بخش ها حضور داشته باشد.
وی درپایان با ابراز امیداواری نسبت به اینکه فکر منسجمی در رابطه با پدافند غیر عامل دنبال شود خاطرنشان کرد: مجلس و دولت آماده هستند تا به بخش پدافند غیر عامل توجه خاصی صورت بگیرد.
گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان دومین همایش پدافند غیرعامل و بسیج توسط علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی وسرلشکر رشید جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تقدیر شد.
نظر شما