به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري" مهر" وي با اشاره به اين كه زن علاوه بر نقش مشترك با مرد، داراي نقش خاصي است، گفت : مسئله نقش زن نبايد در جهت نقش مشترك او تعريف شود ، يعني وقتي صحبت از زنان مي شود بايد از نقش انساني صحبت شود.
آيت الله زنجاني افزود : زن ماهيتا موجودي فرهنگي است و اگر اين اصل را بپذيريم خصلتهاي زنان را نيز مي توانيم در بعد فرهنگي بررسي كنيم و براساس همين اصل، زيباترين نقشي را كه مي توان به مادر عطا كرد اصطلاح " ام " يا همان مادر است ؛ حقيقتي كه امروز كمتر به ان بها داده مي شود . پذيرش هر نقش فرهنگي و اجتماعي كه به اين نقش محوري زن صدمه بزند پسنديده نيست.
وي با ذكر اين نكته كه در جنبش هاي زنان بهترين الگو براي آنان فاطمه زهرا است گفت : ايشان با وجود تمام فعاليت هاي سياسي ، اجتماعي و نقش آفريني در عرصه هاي مختلف يك مادر نمونه است .
آيت الله زنجاني در ادامه سخنان خود گفت : در بررسي نقش زنان ما نقش آنها را در سه مرحله بررسي مي كنيم . اولين مرحله زنان فرهيخته و عالي مقامي است كه از لحاظ انساني و ويژگيهاي زنانگي برجسته شده اند و مي توانند در جامعه تحول آفرين باشند. اما يك نكته قابل توجه است تا مادامي كه در برخي نقاط جهان محدوديت براي زنان باقي است صحبت از نقش زن صرفا يك شعار است. دومين مرحله ، بررسي ويژگي زنان متخصص است . تخصص به آن معنا كه به دليل زن بودن در عرصه هاي مختلف صاحب نظر باشند. در مرحله سوم، زن به عنوان معلم در جامعه معرفي مي شود. معلمي نه به معناي رسمي ان بلكه به معناي حاملين دانش وبينش و انتقال دهندگان آن . زن به خاطر جايگاه اختصاصي اش مي تواند معلم جامعه باشد .
وي در پايان گفت : آن چه كه امروز باعث ايجاد تفاوت بين جنبش زن مسلمان با جنبش زنان در كشورهاي لائيك شده است ارزش گذاري ها است. در جنبش هاي لائيك آنها تنها به فكر خودشان هستند، ولي در نظام اسلامي همه زنان در عين داشتن اتحاد ، در فكر جامعه نيز هستند و امروز در دنيا شاهد هستيم كه آن تعليم عمومي و آن معلم عمومي كه بايد در اعماق جامعه زنان نفوذ كند وبه او دانش و بينش حداقل عطا كند جايش خالي است و تا اين تفكر در جامعه رشد نيابد نقش زن به عنوان زن معنايي نخواهد داشت.
نظر شما