به گزارش خبرنگار مهر در رشت، پروفسور مجید سمیعی ظهر دوشنبه در جمع جراحان مغز و اعصاب، پزشکان، دانشجویان و مسئولان استان در رشت اظهار داشت: در مغز ۱۲عصب وجود دارد که کار بینایی، بویایی، حرکت صورت، حرکت چشم و... را به عهده دارند که اینها همه در کیفیت زندگی انسان نقش مهمی ایفا می کنند.
وی با اشاره به اینکه تومورهایی که در قاعده جمجمه بروز کرده میتوانند به این اعصاب فشار آورده و به آنها آسیب بزنند عنوان کرد: در هنگام جراحی مغز خطر آسیب رسیدن به اعصاب مغز بسیار زیاد است.
پروفسور سمیعی همچنین با اعلام اینکه در جراحی قاعده جمجمه، به دلیل پیچیدگی بسیار زیاد به همکاری متخصصان رشته های مختلف نیاز است، افزود: تمامی عروقی که به مغز می رود و از مغز خارج می شود از این ناحیه نیز عبور می کند و علاوه بر این دو زوج ١٢ عصبی در مغز داریم که وظایف بسیار مهمی برعهده دارد.
وی اظهار داشت: این اعصاب نیز از استخوان قاعده جمجمه رد می شود بنابراین وقتی توموری در ناحیه قاعده جمجمه ایجاد شود این عروق و اعصاب تحت فشار قرار می گیرد و در نتیجه جراحی که قصد دارد چنین توموری را از داخل قاعده جمجمه خارج کند باید بسیار دقیق، با احتیاط و تخصصی عمل کند چون کوچکترین اشتباهی، موجب آسیب دیدن عروق و اعصاب می شود.
پروفسور سمیعی گفت: جراحی قاعده جمجمه در واقع مستلزم همکاری تنگاتنگ دو رشته خیلی مهم جراحی مغز و اعصاب و جراحی گوش و حلق و بینی است.
وی همچنین با اعلام اینکه به تومورهای که در ناحیه قاعده جمجمه ایجاد می شد تومورهای غیرقابل دسترس می گفتند، افزود: به همین دلیل حدود ٤٠ سال پیش همکاری تنگاتنگی را با همکاران گوش و حلق و بینی شروع کردم و به همراه یکی از این متخصصان به نام پروفسور "ولفگانگ دراف" به نوشتن کتاب جامع جراحی قاعده جمجمه پرداختم.
این جراح سرشناس جهانی عنوان کرد: در این همکاری مشترک و پس از تلفیق اطلاعاتمان در دو رشته جراحی متوجه شدیم که بسیاری از تومورهایی را که در گذشته اصلا جرات دست زدن به آنها را نداشتیم قابل جراحی است.
پروفسور سمیعی بیان کرد: شیوه ای که برای جراحی قاعده جمجمه در سطح جهان بنیان گذاشتم روز به روز گسترده تر شده و سراسر دنیا را فراگرفته است به گونه ای که در حال حاضر همه متخصصانی که در این رشته ها کار می کنند با علاقه به بیمارانی که این نوع تومورها را دارند به نحو شایسته ای رسیدگی می کنند.
وی ادامه داد: تاکنون هشت هزار عمل جراحی قاعده جمجمه روی بیماران انجام داده ام که یک رکورد جهانی است.
پروفسور سمیعی همچنین با بیان اینکه پیشرفت و توسعه علم پزشکی کشور در گرو قدرت علمی استادان آن است، افزود: زمانی توسعه علوم پزشکی در کشور نمایان می شود که توجه مسئولان به تمامی شهرها معطوف شود.
وی یادآور شد: ایران زمانی می تواند جایگاه بین المللی خود را از نظر دانش پیدا کند که در تعامل علمی و تخصصی با دیگر کشورها باشد.
پروفسور "مجید سمیعی" در سال ١٣١٦ در شهرستان رشت دیده به جهان گشود و در سن ٣٣ سالگی به درجه پروفسوری در رشته مغز و اعصاب مفتخر شد.
وی که بیش از ٣٥ سال مسئولیت بزرگترین مرکز بین المللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانی الاصل مقیم کشور آلمان است و به عنوان پایه گذار و مبدع روش نوین "جراحی قاعده جمجمه" شناخته شده است.
نظر شما