دکتر محمد قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: بستهبندی زعفران نیازمند تدوین استراتژی با برند خاص است.
وی با اشاره به اینکه اجرا شدن بسته صادراتی زعفران سیاستی یکبار مصرف است، تصریح کرد: تدوین استراتژی های مدون از اختلال در بازار این محصول جلوگیری می کند به طوریکه ورود تعاونیهای روستایی به بازار زعفران باعث ایجاد اختلال در بازار و تحریک قیمت این محصول شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر ثبات در بازار بین المللی تصریح کرد: دولت باید فعالیتهایی در زمینه انسجام بخشی زعفران انجام دهد.
وی با اشاره به اهمیت بازاریابی و ایجاد ساختاری برای آن گفت: تشکیل شوراهای بازاریابی یکی از راه کارهایی است که میتواند بسیاری از مشکلات موجود را برطرف کند.
وی افزود: حذف واسطهها، امکان انجام فعالیتهای تولیدی توسط خود کشاورزان، افزایش درآمد کشاورزان، کاهش ریسک تولیدی و بازاریابی، کاهش نقش حمایتی دولت و افزایش نقش هدایتی و ارشادی دولت در تولید و بازاریابی زعفران از پیامدهای این ساختار است.
قربانی خشکسالی و سرمازدگی را عاملی در کاهش تولید و افزایش قیمت عنوان کرد که توان رقابت را با کشورهای اروپایی کم کرده است.
وی با اشاره به اینکه اسپانیا به صورت عمده و یا چین خریدار محصول ایران هستند، تصریح کرد: افزایش قیمت سال قبل باعث توسعه زیرکشت توسط کشاورزان شده است.
قربانی در خصوص ورود کشورهایی نظیر افغانستان و چین به عرصه تولید زعفران، اظهار داشت: حجم تولید این کشورها چندان بالا نیست و بازار این کشورها نیز به دنبال کیفیت نیست.
قربانی با اشاره به اینکه ایران خاستگاه بومی زعفران است، گفت: به عنوان مالک معنوی و تجاری، از سوی ایران تلاشی در جهت ثبت این محصول انجام نشده است.
نظر شما