پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۱:۲۴

خودباوري حاصل تلاش ، كوشش و تكاپوست

پنجاهمين بزرگداشت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ؛ تجليل از زهرا رهنورد

پنجاهمين بزرگداشت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ؛ تجليل از زهرا رهنورد

مجلس بزرگداشت دكتر زهرا رهنورد عضو هيات علمي دانشگاه تهران و رييس دانشگاه الزهرا به مناسبت سي و پنجمين سال فعاليت هاي پژوهشي و هنري او برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر دراين مراسم كه پنجاهمين مراسم بزرگداشت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي بود و عصر ديروز برگزار شد ، دكتر مهدي محقق رييس هيات مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي و دكتر نصرالله پورجوادي استاد محترم دانشگاه تهران و رييس مركز نشر دانشگاهي و دكتر ابوالقاسم دادور رييس دانشكده هنر دانشگاه الزهرا و دكتر پريسا شادقزويني عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه الزهرا درباره  شخصيت ، نقش و جايگاه خانم دكتر رهنورد سخنراني كردند.

در ادامه فيلمي از فعاليت ها و آثار هنري دكتر رهنورد براي حاضران مجلس پخش شد و در پايان لوح  زرين انجمن آثار و مفاخر فرهنگي به او اهدا شد .اين مراسم كه با حضور جمع زيادي ازاستادان،هنرمندان و دانشجويان وعلاقه مندان عرصه علم و فرهنگ و هنر همراه بود در تالاراجتماعات انجمن آثار و مفاخر فرهنگي برگزار شد.

زهرا رهنورد: خودباوري حاصل  تلاش ، كوشش و تكاپوست



دكتر رهنورد در پاسخ به سوال خبرنگار "مهر" مبني بر اينكه برگزاري چنين مراسم بزرگداشتي چه تاثيري درخودباوري زنان فرهيخته جامعه ما دارد ، گفت:خودباوري حاصل ، تلاش ، كوشش و تكاپوست .

دكتر ابوالقاسم دادور رييس دانشكده هنر دانشگاه الزهرا ، زهرا  رهنورد را مصداق پيوند علم وهنر مي داند و مي گويد ايشان دين ، فرهنگ و سياست را به هم پيوند دادند .دكتر دادور مي افزايد در دوره رياست خانم دكترزهرا رهنورد دانشگاه الزهرا به عنوان يك دانشگاه نمونه كشوري برگزيده شد و بايد صداقت ، پشتكار و خلوص نيت وي  را ستود.

دكتر پريسا شادقزويني عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه الزهرا هم در اين مراسم درباره دكتر زهرا رهنورد مي گويد او در درون خود نوانديشي و باور ملي و مذهبي را دارد و ما شاهد تجلي ذوق  و ابتكار و قوه خيال در او هستيم كه مورد نياز خلق اثر هنري است و در آثار مدرن و پست مدرن او آشكار است و اوپيوند ميان سنت و مدرنتيه است و همواره در جستجوي راههاي نو براي قدم نهادن از دنياي سنتي  به دنياي مدرن است .

  رهنورد هنرمند بودن را به همه شاگردان خود آموخت و اين را كه چگونه يك هنرمند با بزرگواري و گذشت با ديگران برخورد كند
 
 پريسا شادقزويني عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه الزهرا 

وي بزرگترين وجهه دكتر رهنورد را وجه  معلمي او مي داند و مي افزايد او هنرمند بودن را به همه شاگردان خود آموخت و اين را كه چگونه يك هنرمند با بزرگواري و گذشت با ديگران برخورد كند.رهنورد در مرحله اول براي شاگردانش يك مادر بود و درس عشق و محبت مي داد و من او را به عنوان يك دوست و رفيق مي شناسم و از اين بابت بسيار خرسندم.

دكتر رهنورد در اين مراسم گفت: ما چيزي نداريم جز اينكه قرائت كننده همان خطوطي باشيم كه آن يگانه بي همتا نوشته است .وي افزود:يكي از نكاتي كه در خود آگاهي من وارد شد شعارهاي روشنفكري، زيبايي، عدالت و آزادي بود طبيعتا با اينها پيش مي رفتم و بعد دريافتم كه همه آنها در يك مفهوم نهفته است و آن هم مفهوم زيبايي است و بخصوص آنجا كه اين زيبايي با يگانگي پيوند داشته باشد و وقتي به اين منشاء  رسيدم ،  ديدم هر چه تعريف عالي هست همه در وجود يگانه بي همتاست و آن زيبايي در يك كلام به عشق منتهي مي شود . تنها اوست و اوعشق است و گنج مخفي است اگر به او دست يابم و وصل شويم آنجاست كه من مي توانم قلمي بزنم ، نقاشي بكنم و يا تئوري بنويسم.

دكتر زهرا رهنورد درتوصيف كودكي خود مي گويد دركودكي نخستين مونس من حافظي بود قديمي با نقاش هاي سياه قلم كه هرگز تاثيرات حك شده آن بر روح و ذهن بصيري من زدوده شد و بعد ها كه فضاي فكري نقاشي ها و مجسمه سازي ها و در نهايت هم نظري پردازي هاي مرا در قلمرو هنر ، به شدت تحت تاثير قرار داد و هنگامي كه با نظريات عرفاني و فلسفي آشنا شدم  ، توانستم آن تاثيرات را كشف و آن زبان و ادب را تئوريزه كنم و كلام و تصوير حافظ به طورعجيبي مسير مرا درزندگي مشخص كرد. 

دكتر زهرا رهنورد هنرمند، نويسنده ، سياستمدار و مدرس دروس تاريخ هنر، مجسمه سازي و علوم سياسي در مقطع كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكتري در دانشگاه تهران و ساير دانشگاه هاي هنري كشور ، رييس دانشگاه الزهرا و مشاور رييس جمهور است.
وي داراي كارشناسي مجسمه سازي و كارشناسي ارشد پژوهش هنراز دانشگاه تهران است.رهنورد همچنين داراي كارشناسي ارشد و دكتراي علوم سياسي از واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي است.وي تدريس در دانشگاههاي كشور را از سال59 آغاز كرد.
رهنورد 16 اثر در زمينه هاي هنر، ادبيات ، شعر،  مذهب ، زنان و سياست به رشته تحرير درآورده است كه بسياري از آنها به چهار زبان عربي، انگليسي ، اردو و تركي ترجمه شده است.همراه با قيام موسي ، پشت جبهه هم سنگراست، حكمت هنر اسلامي ، هنر، عشق و زيبايي از جمله تاليفات ادبي و هنري وي است.

دكتر زهرا رهنورد همچنين موفق به دريافت لوح تقدير دانشگاه كمبريج انگليس به مناسبت تقديراز 2000 استاد برجسته جهان در زمينه مطالعات زن، هنر و سياست شده است.از جمله آثار هنري او مي توان به مجسمه "مادر"، در ميدان مادر تهران اشاره كرد.

کد خبر 80075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha