به گزارش خبرنگار مهر درکرج دکتر علی مومنی در سمینار حیات فرازمینی در دانشگاه تربیت معلم با بررسی امکان حیات در جهان به خصوص در کهکشان راه شیری و بیان تاریخچه کوتاهی از پیدایش علاقه نسبت به موجودات فرا زمینی اظهار داشت: علاقه به پیدا کردن حیات در خارج از زمین از سال 1920 با صنعتی شدن کشورها و شناخت مکانیک کوانتومی و رفتار ستارگان همچنین تحول در زیست شناسی و پیدایش علم ژنتیک شروع شد.
این استاد فیزیک در ادامه به مراحل تکامل جهان اشاره کرد و سن تقریبی جهان را در حدود 15 میلیارد سال اعلام کرد و افزود: برای بررسی احتمال حیات در خارج از زمین باید فاکتورهای مختلفی را بررسی کرد که در سال 1961 شخصی به نام "دریک" توانست در معادله ای تمام این فاکتورها را کنار هم قرار داده و فرمولی ارائه دهد که طبق فرض ها، بر اساس این فرمول امکان وجود یک میلیون ستاره مانند زمین که دارای حیات هستند، در کهکشان راه شیری وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم خاطرنشان کرد: طبق محاسباتی که انجام شده ما از نزدیکترین سیاره ای که دارای حیات است، در حدود 100 سال نوری فاصله داریم که با توجه به سرعتی که در حال حاضر سریعترین موشکها دارند تقریبا صد میلیون سال طول می کشد تا به نزدیکترین ستاره برسیم و جستجو کردن چنین سیاره ای با امکانات موجود در حال حاضر عملا کاری غیرممکن و بیهوده است.
دکتر مومنی در پایان این سمینار عنوان کرد: از سال 1980 گیرنده ای برای دریافت طول موج های رادیویی از فضا ساخته شده که تاکنون هیچ دریافتی نداشته است.
نظر شما