پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۵ دی ۱۳۸۷، ۸:۲۵

جشنواره ساندنس امسال 25 ساله می‌شود

جشنواره ساندنس امسال 25 ساله می‌شود

بیست و پنجمین جشنواره فیلم ساندنس به عنوان معتبرترین ویترین سینمای مستقل در آمریکا از پنجشنبه این هفته با نمایش انیمیشن خمیری "مری و مکس" آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در مجموع 118 فیلم از 21 کشور برای جشنواره ساندنس 2009 انتخاب شده‌اند که در میان آنها 91 فیلم اولین بار در دنیا پخش می شوند و 39 فیلم اولین تجربه کارگردانی سازندگانشان هستند.

ساندنس چهار بخش رقابتی دارد که شامل بخش مسابقه داستانی فیلم‌های آمریکایی، داستانی سینمای جهان، مستند فیلم‌های آمریکایی و مستند سینمای جهان است. 64 فیلم حاضر در این چهار بخش از میان 3661 فیلم ارائه شده انتخاب شده‌اند.

"آرلن فابر" به کارگردانی جان هایندمن با بازی جف دانیلز، "ارواح سرد" سوفی بارتز با بازی جیاماتی، دیوید استراترن و امیلی واتسن و "بزرگترین" شانا فست با نقش‌آفرینی پیرس برازنان و سوزان ساراندون از 16 فیلم بخش مسابقه داستانی فیلم‌های آمریکایی هستند.

16 فیلم نیز در بخش مسابقه داستانی سینمای جهان حضور دارند. فیلم بریتانیایی "پنج دقیقه ‌از آسمان" به کارگردانی اولیور هیرشبیگل سازنده فیلم تحسین‌شده "سقوط" از فیلم‌های این بخش است. لیام نیسن و جیمز نسبیت در "پنج دقیقه از آسمان" بازی می‌کنند که درباره درگیری‌های سیاسی در ایرلند شمالی است.

فیلم‌هایی از کانادا، اسپانیا، ژاپن، چین، فرانسه، مکزیک، آلمان، شیلی و ایتالیا دیگر رقبای بخش مسابقه داستانی سینمای جهان جشنواره ساندنس هستند. تمام 16 فیلم بخش مسابقه مستند فیلم‌های آمریکایی اولین بار در دنیا در ساندنس به نمایش درمی‌آیند.

"مو خوب" جف استیلسن با بازی کریس راک کمدین آمریکایی درباره مدل موی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار و "شماره سپتامبر" آر جی کاتلر با موضوع آنا وینتور سردبیر مجله ووگ در این بخش به نمایش درمی‌آیند.

فیلم ایتالیایی "211: آنا" ساخته پائولو سرباندینی و جووانا ماسیمتی درباره آنا پولیتکووسکایا خبرنگار مقتول روسی و "برمه وی‌جی ـ گزارش از یک کشور بسته" آندرس اوسترگارد از فیلم‌های مطرح بخش مسابقه مستند سینمای جهان هستند.

فیلم آمریکایی "خانه شیشه‌ای" ساخته حمید رحمانیان فیلمساز مقیم آمریکا و "ملکه و من" ناهید پرشون سروستانی کارگردان مقیم سوئد نیز در این بخش پخش می‌شود. بیست و پنجمین جشنواره فیلم ساندنس پنجشنبه با نخستین نمایش جهانی انیمیشن خمیری "مری و مکس" به کارگردانی آدام الیوت آغاز می‌شود و تا 25 ژانویه (ششم بهمن) در ایالت یوتا آمریکا ادامه دارد.

جشنواره ساندنس محلی برای نمایش فیلم‌های کم‌هزینه و آثار ساخته شده خارج از سیستم جریان روز هالیوود است. این جشنواره را رابرت ردفورد بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده معروف آمریکایی سال 1984 راه‌اندازی کرد و اکنون مکانی مهم برای فیلمسازان و بازیگران کمتر شناخته‌شده است.

کد خبر 816246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha