به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام قرائتی در این جلسه با بیان اینکه رفع بی سوادی در پایتخت جمهوری اسلامی الزامی است خواستار استفاده از تمامی ظرفیتها و امکانات و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی، شهرداریها، شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، ائمه جمعه و جماعات استان تهران برای رفع هرچه سریعتر این معضل شد.
رئیس نهضت سواد آموزی کشور به اظهار نگرانی مقام معظم رهبری در این خصوص اشاره کرد و با ذکر این نکته که تا پایان سال 1388 باید تمامی بی سوادان زیر 30 سال، دوره های سواد آموزی را طی کرده باشند گفت: هم اکنون براساس آمار سرشماری سال 1385 از 12 میلیون و 317 هزار نفر جمعیت بالای 6 سال کشور یک میلیون و 700 هزار نفر بی سوادند که 56 درصد آنان بالای 50 سال سن دارند.
مرتضی تمدن استاندار تهران نیز در این جلسه جابجایی جمعیت و مهاجرت را در استان تهران یکی از موانع اجرای برنامه های سواد آموزی برای بی سوادان برشمرد و گفت: شورای راهبردی سواد آموزی در شهرستانهای استان تهران به ریاست فرمانداران تشکیل می شود.
استاندار تهران از اختصاص یک میلیارد ریال برای اجرای آموزش تک به تک مربیان نهضت سواد آموزی و شخص سواد آموز خبر داد و یادآورشد: آن دسته از مدیران مدارس در استان تهران که بتوانند والدین بی سواد دانش آموزان را تشویق به سواد آموزی کرده و وارد کلاسهای نهضت نمایند مورد تشویق قرار می گیرند.
تمدن با ذکر این نکته که منابع مالی مورد نیاز برای اجرای برنامه های سواد آموزی به عنوان مشوق از سوی استانداری تهران تأمین می شود استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی روستا برای شناسایی و جذب بی سوادان را مورد تأکید قرار داد.
وی تصریح کرد: شرکتها و پیمانکاران طرف قرارداد با ارگانهای دولتی و شهرداریها می بایست زمینه های با سواد نمودن کارگران و کارکنان بی سواد خود را فراهم کنند و ادامه همکاری دستگاههای دولتی و شهرداریها با این شرکتها منوط به حضور بی سوادان آن شرکتها در دوره های سواد آموزی است.
تمدن یادآور شد: شوراهای اسلامی روستاها در صورتی که بتوانند کلاسهای درس ویژه سواد آموزی برگزار نمایند از طریق استانداری تهران تشویق می شوند.
استاندار تهران فعالیتهای سواد آموزی در دستگاههای اجرایی و شهرداریها را یکی از ملاکهای ارزیابی در انتخاب دستگاه اجرایی و شهرداری برتر عنوان نمود و گفت: نیروهای مسلح در آموزش به سربازان بی سواد اهتمام جدی تری را به عمل آورند.
تمدن نقش صدا و سیما در فرهنگ سازی برای جذب بی سوادان و تبلیغات محیطی را یکی از عوامل مهم ایجاد انگیزه در بی سوادان خواند و با بیان اینکه استان تهران مشکلی برای تأمین فضاهای آموزشی در این خصوص ندارد افزود: اداره کل کار و امور اجتماعی استان برای پیگیری در با سواد نمودن کارگران بی سواد واحدهای تولیدی اقدام به تدوین و اجرای برنامه های ویژه نماید.
نظر شما