پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۹ تیر ۱۳۸۲، ۱۸:۰۹

يك منتقد تئاتر :

ظرفيت هاي تئاتر دفاع مقدس كشف نشده است

در كشور ما هيچ نوع ارتباطي ميان اجزاء تئاتر و ساختار اجرايي آن به صورت دقيق و تعريف شده وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار هنري مهر " محمد رضا خاكي" مدرس دانشگاه و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس در گفت و گويي با امور رسانه اي نخستين جشنواره منطقه اي و دهمين جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس، با اعلام اين مطلب افزود: آثار نمايشي دو دهه گذشته ما تعريف روشني ندارد و كاملا بر حسب اتفاق و سليقه شكل  گرفته اند. بنابراين موضوعاتي كه در نمايش ها ديده مي شود كاملا اتفاقي است و تعريف جامعي ندارد تا تماشاگر تكليف خود را بداند كه با چه نوع تئاتري روبرو مي شود.

وي درباره لزوم پرداختن به تئاتر دفاع مقدس گفت: تئاتر معمولا به پديده هاي اجتماعي مختلف مي پردازد، بنابراين موضوعي مثل جنگ هم مي تواند يكي از اين موضوعات باشد.

در همين راستا " افشين خورشيد باختري" منتقد تئاتر در مورد تئاتر دفاع مقدس گفت: ظرفيت هاي تئاتر دفاع مقدس كشف نشده است. ما به اين نوع تئاتر به شكل كامل و جامع نپرداختيم و بيشتر بر وجوه تبليغاتي آن تاكيد شده است.

خورشيد باختري ادامه داد: براي ارتقاء اين نوع تئاتر بايد بستري فراهم شود تا هنرمند راحت تر به دغدغه هايش بپردازد تا ما شاهد تداوم و تنوع اين نوع تجربيات در اين حوزه باشيم.

وي درباره ضرورت برگزاري اين گونه جشنواره ها، خاطر نشان كرد: متاسفانه در كشور ما حيات تئاتر بستگي زيادي به جشنواره ها دارد و تنها شكل رسمي در كشور ماست كه تئاتر در آن جريان دارد و هنرمندان از طريق اين جشنواره ها مي توانند تئاتر را با موضوعات مختلف به اجرا در بياورند. اگر جشنواره در كنار ديگر فعاليت هاي تئاتري شكل گيرد، مي تواند تاثير گذار باشد. اما اگر هدف صرف برگزاري جشنواره باشد چنين اتفاقي نمي افتد.

اين منتقد با اشاره به منطقه اي بودن جشنواره تئاتر دفاع مقدس گفت: منطقه اي شدن اين جشنواره كار بسيار خوبي بود و به هر حال از تمركزگرايي جلوگيري مي كند. منطقه اي برگزار كردن جشنواره گستردگي و تعداد مخاطبين را بيشتر مي كند، اما براي تقويت گروه هاي نمايشي شهرستاني به تنهايي كافي نيست. 

کد خبر 8262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha