پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۶:۰۱

در پاسخ به دو نماینده ؛

توضیحات وزیر رفاه و تامین اجتماعی نمایندگان را قانع کرد

توضیحات وزیر رفاه و تامین اجتماعی نمایندگان را قانع کرد

عبدالرضا مصری وزیر رفاه و تامین اجتماعی امروز در مجلس توانست با پاسخ به سئوال الیاس نادران و شکور اکبرنژاد نمایندگان تهران و تبریز در مورد عدم اجرای قانون جامع حمایت از معلولان نمایندگان سئوال کننده را قانع کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، شکور اکبرنژاد نماینده تبریز امروز درجلسه علنی مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر رفاه و تامین اجتماعی برگزار شد اقدامات صورت گرفته برای معلولان را غیرکارشناسی و غیرتخصصی عنوان کرد و گفت: با وجود کارهای صورت گرفته هنوز هم مشکل آنان مرتفع نشده و آمارهای ارایه شده در این باره درست نیست.

وی گفت: در موضوع اشتغال معلولان به ویژه نابینایان حتی به سهمیه سه درصدی این قشر نیز عمل نشده است.

اکبرنژاد همچنین گفت: هیچگونه اقدامی درجهت توانمندسازی معلولان وحمایت بیمه‌ای ازآنان به عمل نیامده است. دربحث مربوط به مسکن آنان نیز حرکت مثبتی مشاهده نشده و حتی در ادارات دولتی هم امکاناتی برای ایاب و ذهاب معلولین دیده نمی‌شود.

مصری وزیر رفاه و تامین اجتماعی در پاسخ به این موارد گفت:  قانون حمایت از حقوق معلولان  فرابخشی است. در مورد ماده یک این قانون تعداد معلولانی که مستقیما از حمایت‌های مستمر بهزیستی برخوردار بودند، در سال 83 کلا 90 هزار نفر بوده‌اند، درحالی که درسال 87 به 247 هزار و438 نفر ‌رسیده و به این معناست که رشد 175 درصدی تحت پوشش قرار گرفتن معلولان را داشته‌ایم.

مصری ادامه داد: در ارتباط با معلولانی که از حمایت‌های غیر مستمر برخوردار هستند، باید گفت که در سال 83 ، 362 هزار نفر و در سال 87، 699 هزار نفر به طوری که 89 درصد طی سه سال گذشته، ما افزایش بودجه را برای معلولین داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: با کمک مجلس اعتبارات سازمان بهزیستی از 250 میلیارد تومان در سال 83 به 650 میلیارد تومان در سال 87 افزایش یافت، به این معنا که بیش از 300 درصد اعتبارات سازمان بهزیستی برای رسیدگی به امور معلولان افزایش یافته است.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی همچنین  به ماده 2 قانون حمایت از معلولان اشاره کرد و با بیان اینکه در این قانون همه سازمان‌ها و موسسات دولتی موظف بودند ساختمان‌ها، اماکن عمومی و معابر را به گونه‌ای طراحی کنند که دسترسی معلولین به آنها فراهم شود، یادآور شد: در این رابطه شهرداری‌ها موظف شدند به ساختمان‌هایی که این موضوع در آنها رعایت نشده، پایان کار ندهند.

وی افزود: سازمان بهزیستی نظارت خود را در این ارتباط انجام داده که گزارش سه ماه یکبار آن به مسئولان اجرایی فرستاده می‌شود.

مصری همچنین به مجهزکردن مراکز نابینایان به سیستم نرم‌افزاری اشاره کرد وگفت: نابینایان باید با نرم‌افزارهای مختلف بتوانند از اینترنت و خدمات کامپیوتری استفاده کنند و این مسئله یکی از مهمترین اقدامات این وزارتخانه برای حمایت از معلولان است.

 اکبرنژاد گفت: قانون جامع حمایت از معلولان که از قوانین خوب برای معلولان است، متاسفانه به خوبی اجرا نشده است.

نماینده تبریز تاکید کرد : ماده 4 این قانون می‌گوید که معلولان می‌توانند از مراکزی مثل مترو، هواپیما و امکانات فرهنگی استفاده کنند که سئوال ما این است که چند درصد این قانون محقق شده است.

وی گفت : در بخش دیگری از قانون دولت موظف شده است تا حداقل 3 درصد از مجوزهای استخدامی را اعم از رسمی و پیمانی به معلولان اختصاص دهد، اما سئوال این است که این موضوع چقدر عملیاتی شده است.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی در پاسخ با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت هواپیمایی هما و ایران ایر و هم چنین قطار شهری تهران و حومه این قانون را اجرا می‌کنند و بلیطی که برای معلولان صادر می‌شود، نیم‌بهاست، اظهار کرد: یک تفاهم نامه نیز با راه آهن جمهوری اسلامی بسته شده است.

مصری  گفت: در بحث بهره‌مندی معلولان از امکانات سینمایی نیز در تفاهم نامه‌ای که صورت گرفته، مقرر شده است تا معلولان بتوانند از امکانات سینمایی بهره‌مند شوند.

وزیر رفاه در ارتباط با بیمه معلولان گفت: در سال 83، 350 هزار نفر معلول تحت پوشش بیمه بوده‌اند و در حال حاضر نیز ما 950 هزار نفر را بیمه کرده‌ایم، به این معنا که 172 درصد افزایش نسبت به سال پایه داشته‌ایم.

در پی این توضیحات ، نمایندگان سئوال کننده ، پاسخ وزیر را قانع کننده دانستند.

کد خبر 826935

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha