حسن شکرالله زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز افزود: هم اکنون با تزریق این مقدار گاز به چاه های نفت، بیش از 83 درصد نفت کشور در گستره عملیاتی این شرکت در چهار استان خوزستان، بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویر احمد تولید می شود، ضمن این که در کارخانه های گاز و گازمایع این شرکت روزانه 150 هزار بشکه مایعات گازی نیر تولید می شود.
وی با اشاره به تلاش مدیران و کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در 30 سال پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: پس از خروج خارجیها از صنعت نفت، کارکنان بومی با تمام توان دو بخش مهم بالادستی و پایین دستی برای انجام عملیات تولید و توسعه مخازن و انتقال سیال تولیدی (گاز طبیعی و نفت خام) و فرآورش را به خوبی راهبری و مدیریت کرده اند.
شکرالله زاده یادآور شد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هم اکنون مسئولیت توسعه و تولید نفت و گاز از 60 میدان نفتی و گازی را به عهده دارد که روزانه حدود سه میلیون و 200 هزار بشکه نفت از دو هزار چاه نفت فعال در میدان های این شرکت تولید می شود.
وی افزود: در حوزه های عملیاتی این شرکت همچنین روزانه 100 میلیون متر مکعب گاز به چاههای نفت تزریق می شود و علاوه بر تولید نفت و گاز، روزانه 150 هزار بشکه مایعات گازی در کارخانه های گاز و گاز مایع این شرکت تولید می شود.
شکرالله زاده با اشاره به تاسیسات شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب اظهار داشت: حدود 150 کارخانه بهره برداری، تقویت فشار گاز، نمک زدایی و گازمایع، حدود 17 هزار کیلومتر خطوط انتقال بین چاه ها، واحدهای تولیدی و انتقال به میدان های صادراتی، حدود 550 تانکر و برج و 600 توربین کمپرسور از جمله تاسیسات مهم شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است.
وی ادامه داد: همچنین حدود 900 ایستگاه انتقال برق و حدود یک هزار دستگاه ماشین آلات سنگین دوار درحال فعالیت در مناطق نفت خیز جنوب است.
مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به ذخایر نفتی و وضعیت پراکندگی آن در حوزه های عملیاتی این شرکت گفت: هم اکنون 75 درصد ذخایر نفتی مناطق نفت خیز جنوب در هشت میدان بزرگ شامل چهار میدان بزرگ اهواز، آغاجاری، مارون و گچساران و چهار میدان متوسط بی بی حکیمه، فارسی، رگ سفید و کرخه و 30 میدان دیگر قرار دارد.
شکرالله زاده تصریح کرد: کار روی میدان های نفتی از نظر فنی بسیار حساس است؛ به گونه ای که تبعات خاص خود را دارد؛ تبعاتی که به نحوی بر تولید و توزیع تاثیر گذار است.
وی درباره مخازن نفتی مناطق نفت خیز جنوب گفت: مخزن آسماری، بنگستان دو مخزن مهم نفتی در مناطق نفت خیز جنوب هستند و در گروه سوم نیز، مجموعه ای از مخازن که به عنوان گروه خامی شناخته می شوند، از دیگر مخازن جنوب شناخته شده اند. این مخازن با توجه به عمق خود از نظر کیفیت نفت و کیفیت سنگ مخزن، دارای کیفیت متنوع هستند.
نظر شما