به گزارش خبرنگار مهر، دکتر طبیب زاده روز گذشته در گردهمایی زنان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این مطلب افزود: پس از انقلاب اسلامی ایران جمعیت دانشجویی زنان از 54 هزار و 250 نفر در سال 57 به یک میلیون 490 هزار نفر در سال 85 رسید یعنی 27 برابر شد. همچنین تعداد زنان هیئت علمی در کل نظام آموزش عالی کشور از یک هزار و 890 نفر به 10 هزار و 100 نفر افزایش یافته که نشان دهنده جایگاه خاص زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت زنان در آموزش عالی یک واقعیت چند وجهی و دارای پیامدهای گوناگون است. این افزایش مشارکت که بر ابعاد کمی استوار است، باید با عنایت به کیفیت و محتوا، هدایت و برنامه ریزی شود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: در کنار اعتقاد قاطعانه نظام به ایجاد فرصت های لازم برای هر دو جنس در رشد و تعالی آموزشی، مروری بر سرعت رشد زنان در عرصه آموزش عالی کشور خود بزرگترین دلیل این مدعاست. هدایت تحصیلی و طراحی کیفیت آموزش عالی حساس به جنسیت می تواند استعداد و قابلیت خاص بانوان متخصص را در حیطه های مختلف و بر اساس سر فصل های مورد نیاز جامعه شناسایی، شکوفا و مورد بهره برداری قرار دهد.
طبیب زاده با بیان اینکه وظیفه حکومت دینی است که از منظر دین به مصالح اجتماعی بیندیشد، اظهار داشت: کلیشه های دیکته شده اندیشه بیمارگونه غرب در رابطه با انسان و نقش جنسیت ها نباید محور قرار گرفته و آینده جامعه اسلامی تابع آزمون و خطای اندیشه انسان غربی قرار گیرد.
وی ادامه داد: ضابطه مند نبودن تعداد دانشجو در رشته های مختلف و منفک بودن پذیرش دانشجو با نیازهای موجود جامعه و فقدان طرح جامع تربیت نیروی انسانی سبب شده تا بعضا کیفیت فدای کمیت نظام آموزش عالی کشور شود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بر خلاف دیدگاه های فمنیستی که در پی تحلیل حضور بالای زنان در آموزش عالی جهت رقابتی ستیزه جویانه با مردانند، ورود دختران به دانشگاهها در کشور ایران با همراهی، حمایت و تشویق خانواده و به خصوص پدران صورت می گیرد.
نظر شما