پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۱ اسفند ۱۳۸۷، ۲۱:۱۵

مشروح / سردار صفوی:

حفظ بقای نظام جمهوری اسلامی بزرگترین دستاورد 30 سال گذشته است

حفظ بقای نظام جمهوری اسلامی بزرگترین دستاورد 30 سال گذشته است

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: بزرگترین دستاورد سیاسی و دفاعی کشور در طی سی سال گذشته حفظ بقای نظام جمهوری اسلامی ، استمرار حیات، حفظ تمامیت ارضی سرزمین و استقلال سیاسی ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سید یحیی رحیم صفوی در نخستین همایش علمی - پژوهشی "درآمدی بر کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران" که از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، در"تبیین مدیریت هشت ساله دفاع مقدس در جنگ تحمیلی ابرقدرت ها بر علیه ایران"، با بیان اینکه بزرگترین دستاورد سیاسی دفاعی کشور در سی سال گذشته حفظ بقای ملی نظام جمهوری اسلامی ، استمرار حیات آن و حفظ تمامیت ارضی سرزمینی و استقلال سیاسی ایران است، به مشخصات منحصر به فرد جنگ عراق علیه ایران اشاره کرد و گفت: این جنگ تنها جنگ دوران جهان دو قطبی بود که هر دو ابرقدرت جهان یعنی آمریکا و شوروی از عراق بر علیه ایران حمایت می کردند ضمن اینکه در این جنگ ائتلاف نانوشته بین المللی و منطقه ای و تفسیم کاری میان کشورها صورت گرفته بود.

وی افزود: این همکاری به این صورت بود که آمریکا رهبری سیاسی و تبلیغاتی جنگ عراق علیه ایران را بر عهده داشت، شوروی تسلیحات عمده نظامی عراق را تامین می کرد، اروپا تمام تجهیزات را در اختیار عراق می گذاشت و کشورهای عربی منطقه نیز منابع مالی جنگ عراق علیه ایران را تامین می کردند.

فرمانده سابق سپاه پاسداران در ادامه افزود: طبق اسنادی که به تازگی ارائه شده است، شورای امنیت ملی آمریکا در 26 نوامبر سال 1983 یعنی در زمان ریاست جمهوری ریگان مصوبه ای برای حفاظت عراق در جنگ با ایران به تصویب رساند که طبق آن آمریکا ملزم می شد هر کاری که برای حمایت از عراق در ایران لازم و مجاز بود را انجام دهد.

سرلشکر صفوی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در این جنگ از طریق ارائه اطلاعات ماهواره ای توسط هواپیماهای آواکس، واگذاری اعتبارات بانکی به عراق، حضور ناوگان های نظامی در منطقه و حمله به سکوهای نفتی ایران و شوروی ها نیز با فروش میلیاردها دلار سلاح به عراق در جنگ با ایران به این کشور کمک کردند.

وی با بیان اینکه جنگ عراق علیه ایران طولانی ترین جنگ اواخر قرن بیستم بود، غیر قابل پیش بینی بودن نتایج جنگ را از دیگر مشخصه های منحصر به فرد این جنگ عنوان کرد و افزود: طبق برآوردهای دستگاههای ذیربط غرب و آمریکا پیروزی عراق در این جنگ امری قطعی پیش بینی می شد اما الطاف الهی، مدیریت راهبردی امام (ره) ، فداکاری مردم و شهیدان و هنر مسئولان سیاسی و فرماندهان نظامی موجب پیروزی ایران در صحنه های نبرد شد.

این مقام عالی رتبه نظامی کشور ساقط کردن نظام جمهوری، تجزیه مناطق ایران، لغو قرارداد 1975 الجزایر و بازگشت سیاسی نظامی ایران به دامن آمریکا و فرسایش و کاهش ظرفیت اقتصادی سیاسی و اجتماعی ایران و در نهایت جلوگیری از نفوذ انقلاب اسلامی ایران به دیگر کشورها را از جمله اهداف جنگ عراق علیه ایران عنوان کر و با اشاره به مدیریت راهبردی جنگ توسط حضرت امام(ره) گفت: ایشان با مدیریت و رهبری خود در سه سطح بین المللی، منطقه ای و ملی جنگ را مدیریت استراتژیک کردند. به گونه ای که ایشان در محیط بین المللی آمریکایی ها و شوروی ها را که قدرت های عراق بودند بارها خطاب قرار دادند و عدم پشتیبانی از عراق را بارها به آنها گوشزد کردند.

وی ادامه داد: مدیریت کشورهای منطقه خاورمیانه، مدیریت و رهبری کشور، قدرت انگیزش و حفظ روحیه مردم و مسئولان در تهاجم اولیه دشمن به ایران، قدرت مرجع بودن و توانایی بسیج، و اعزام نیروهای صدها هزار نفری به جبهه های جنگ، قدرت کارآمدی و توانمندی دستگاههای اجرایی کشور در پشتیبانی جنگ، مدیریت بحران های سیاسی ناشی از ترورها و شهادت های مسئولان کشور ، همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر، آیت الله قدوسی، شهید مدنی و ترور مقام معظم رهبری و قدرت تنبیه و توانایی برخورد با متخلفان که نمونه بارز آن برکناری بنی صدر از فرماندهی کل قوا بود را می توان از جمله موارد مدیریت راهبردی جنگ توسط امام (ره) دانست.

دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه به مدیریت اقتصادی کشور در دوران جنگ اشاره کرد و با تقسیم مقطع تاریخی بین سالهای 59-67 به سه دوره اقتصادی، اظهار داشت: سال 59 تا 60 به دلیل کاهش صادرات نفت، بمباران نیروگاههای برق و آسیب دیدن نقاط حساس دوره رکود اقتصادی، سال 61-64  دوران رونق اقتصادی و سال های 65-67  نیز دوران رکود مجدد اقتصادی بود.

سرلشکر صفوی افزود: سالهای 61-64 یعنی در زمان فتح خرمشهر تا فتح فاو به دلیل بالا رفتن درآمدهای نفتی ایران و همچنین مدیریت مناسب دولت وقت دوران رونق اقتصادی کشور طی دوران جنگ بود اما در سال های 65-67 به دلیل کاهش صادرات نفتی که علت آن بمباران پایانه های نفتی کشور توسط آمریکا بود شاهد رکود اقتصادی در کشور بودیم.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد صادرات نفتی کشور از خارک صورت می گرفت اما عراق با حمایت هواپیماها و سیستم های موشکی فرانسوی ها و هواپیماهای آواکس آمریکایی پایانه های نفتی ما را نه تنها در خارک بلکه تا جزیره سری بمباران کرده و 44 نفتکش ایران را با موشک مورد هدف قرار دادند. بنابراین ما بدترین وضع را در سال 65 از نظر درآمدهای ارزی داشتیم.

فرمانده سابق کل سپاه تاکید کرد: این رکود اقتصادی در سال های 65-67  یکی از دلایل اصلی پذیرش قطعنامه توسط حضرت امام(ره) بود.

سردار صفوی در ادامه سخنان خود به مدیریت کارآمد و اثربخش فرماندهان جنگ در طول 8 سال دفاع مقدس از جمله مدیریت برتر فکری در طراحی عملیات ها و راهبردی هوشمندانه توسعه سازمانهای تخصصی مانند مهندسی رزمی پرداخت و  تصریح کرد: بزرگترین دستاورد سیاسی کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی آن است که رژیم عراق و حامیان منطقه ای و فرامنطقه ای اش نتوانسته اند به هیچ یک از اهداف خود در جنگ برسند. هدف حداکثری آنها در جنگ با ایران ساقط کردن نظام سیاسی ایران بود که نه تنها این امر رخ نداد بلکه رژیم بعثی عراق در سال 2003 سقوط کرد.

وی افزود: از دیگر اهداف ترسیم شده برای جنگ عراق علیه ایران از بین بردن تمامیت ارضی بود که نه تنها این امر رخ نداد؛ بلکه طبق نامه صدام در سال 69 به آقای هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ایران، رژیم بعثی عراق تمام بندهای قرارداد 1975 را قبول کرد.

سردار صفوی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی هیچ گاه از لحاظ سیاسی تسلیم فشارهای آمریکا نشده است، گفت: با وجود تحمیل خسارت های بزرگ انسانی و اقتصادی به ایران به فضل الهی و با نثار خون شهدا هم اکنون نفوذ سیاسی انقلاب در صحنه های منطقه همچون کشورهای لبنان و فلسطین و همه جهان به وضوح دیده می شود. به گونه ای که بنا بر اعتراف دشمنان فرامنطقه ای ایران نفوذ سیاسی ایران در خاورمیانه بالا رفته و ایران قدرت اول منطقه است.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در پایان تاکید کرد: هم اکنون ایران اسلامی با تقدیم 200 هزار شهید و 300 هزار جانباز، با رهبری و مدیریت ولایت فقیه به کشوری قدرتمند ، با ثبات، امن و پیشرفته در خاورمیانه تبدیل شده است.

کد خبر 841648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha