به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونایتدپرس اینترنشنال، "تیموتی گایتنر" وزیر خزانه داری آمریکا گفت: بین آمریکا و دیگر کشورهای جهان درباره چگونگی مقابله با بحران مالی جهانی اختلاف جدی وجود دارد.
وی در عین حال با تاکید بر تلاش سران کشورهای مختلف برای کنار گذاشتن اختلافات، نشست گروه 20 در لندن را نشستی تاریخی به لحاظ حضور گسترده کشورهای مختلف جهان از قاره های مختلف اعلام کرد.
این در حالی است که "میرک توپولانیک" نخست وزیر مستعفی چک که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، طرح آمریکا برای نجات جهان از بحران مالی را "جاده ای به سوی جهنم" عنوان کرده است.
"نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه نیز در یک مصاحبه رادیویی با رادیو فرانسه گفت: در صورت عدم تحقق خواسته های پاریس برای تشدید نظارت بر بانکها، فرانسه نشست گروه 20 را ترک خواهد کرد.
"آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان را نیز باید قربانی انتقادات گسترده از سوی سران اروپا دانست، چرا که وی طرحهای "گوردون براون"، نخست وزیر انگلیس و "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا برای کمک به بازارهای مالی را قبول نداشته و تزریق پول را روش درستی برای کمک به حل بحران ندانسته است.
اروپاییها نگران از تصمیماتی که از نشست گروه 20 بیرون خواهد آمد به خیابانها ریختند.
اختلاف نظر بین آلمان و فرانسه با انگلیس و آمریکا در اهمیت دادن به تقویت یا نظارت است، در شرایطی که مرکل و سارکوزی بر تشدید قوانین و گسترش نظارت بر بازارهای مالی تاکید دارند، اوباما و براون بر تقویت بازارهای مالی با کمک های پولی مستقیم تاکید دارند.
همچنین در شرایطی که چین خواستار داشتن نقش بیشتر در صندوق بین المللی پول و دیگر موسسات بین المللی اقتصادی شده است،" بنیتا والدنر" کمیسیونر روابط خارجی اتحادیه اروپا در این باره گف: تصمیم گیری درباره دادن نقش بیشتر به پکن در موسسات اقتصادی جهان موضوعی است که بیشتر به تصمیم گیرندگان صندوق بین المللی پول و دیگر موسسات مالی جهان مربوط می شود و نیاز به بحث و بررسی گسترده تر دارد و در دستور کار نشست لندن قرار نمی گیرد.
تفاوت نظراصلی بین کشورهای مختلف جهان بیشتر درباره مقدار کمکی است که باید صندوق بین المللی پول دریافت کند تا به کشورهای بحران زده کمک کند.
نشست اقتصادی گروه 20 برای بررسی بحران مالی جهانی در لندن در دوم آوریل برگزار خواهد شد. بیانیه پایانی این نشست باید به امضای تمامی کشورهای شرکت کننده برسد، موضوعی که در چنین شرایطی سخت می نماید.
نظر شما