پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۵ فروردین ۱۳۸۸، ۱۵:۲۸

سال نجوم در مهر-247

شگفتی اخترشناسان از خاموشی خورشید

شگفتی اخترشناسان از خاموشی خورشید

طولانی شدن مدت توقف فعالیتهای خورشیدی پدیده ای است که طی سالهای اخیر شگفتی بسیاری از دانشمندان را برانگیخته و مطالعه بر روی این ستاره بزرگ و حیات بخش را افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان از خاموشی ناگهانی خورشید طی چرخه 11 ساله اخیرش که در آن از میزان نقاط خورشیدی به شکل چشمگیری کاهش یافته است اظهار شگفتی می کنند.

لکه های خورشیدی که در اثر فعالیتهای شدید و فورانهای مغناطیسی در سطح خورشید به وجود می آید طی دوره های 11 ساله ایجاد شده و طی دوره کاهش فعالیتهای خورشیدی از تعداد آنها کاسته می شود.

طی دوره اخیر و درست در زمانی که دانشمندان آن را پایان دوره توقف فعالیتهای خورشیدی قلمداد می کردند میزان لکه های خورشیدی بر خلاف انتظار اخترشناسان باز هم کاهش یافت.

دانشمندان در سال گذشته اعلام کردند که طی 266 روز از 366 روز مداوم هیچ لکه خورشیدی مشاهده نکرده اند و به همین دلیل پایان دوره خورشیدی را اعلام کردند. اما در سال جاری باز هم از میزان این نقاط درخشان کاسته شده و تا 31 مارچ 2009 در میان 78 روز از 90 روز هیچ لکه خورشیدی به ثبت نرسیده است.

بر اساس گزارش زی نیوز و به گفته اخترشناسان، خورشید در حال گذراندن یکی از عمیقترین و طولانی ترین دوره های خاموشی خود به سرمی برد. مطالعه در تاریخ گذشته نشان می دهد که در بین سالهای 1450 و 1550 دوره صدساله خاموشی و همچنین دوره ای 60 ساله در سالهای 1645 تا 1715 وجود داشته است.

کد خبر 854328

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha