پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۵ فروردین ۱۳۸۸، ۱۲:۰۶

اختصاصی مهر/

97 درصد راهنمایان تورها در ایران تخصص ندارند

97 درصد راهنمایان تورها در ایران تخصص ندارند

عضو جامعه راهنمایان تور از عدم استفاده از راهنمایان تخصصی در تورهای گردشگری خبر داد و گفت: 97 درصد راهنمایان در تورها از تخصص لازم برخوردار نیستند و سالانه فقط حدود 3 درصد راهنمای متخصص دارای کارت به کار گرفته می شوند.

سعید حاجی هادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب در مورد مشکلات راهنمایان تور افزود: با وجود آنکه همه ساله برای تعداد زیادی از راهنمایان تور، دوره های تخصصی برگزار و در پایان دوره به آنها کارت داده می شود، متاسفانه تورگردانان از توانایی راهنمایان متخصص کارت دار استفاده نمی کنند .

راهنمایان تور علاوه بر راهنمایی گردشگران وظیفه فرهنگی سازی را نیز برعهده دارند و تمامی کارهای اجرایی توریست بر عهده راهنما است.

عضو جامعه راهنمایان تور در ادامه تاکید کرد: پرداخت حداقل دستمزد ، تعداد کم توریستها و گردشگران و همچنین استفاده از دانشجویان و... از جمله دلایلی است که باعث می شود از وجود راهنمایان کارت دار در برخی از آژانسهای ورودی و خروجی  استفاده نشود.

کارشناسان گردشگری معتقدند باید به جایی برسیم که راهنما به عنوان یک شغل شناخته شود در این صورت تمامی مشکلات و مسائل جانبی و بیمه این راهنمایان برطرف خواهد شد.

حاجی هادی با اشاره به اینکه برخی از آژانس داران برای پایین آوردن هزینه های تور از راهنمایان بدون کارت و غیر متخصص استفاده می کنند ، گفت: البته راهنمایان کارت دار حقوق بالایی دریافت نمی کنند بطور مثال برای 24 ساعت فعالیت این افراد 30 هزار تومان به آنان پرداخت می شود که با توجه به دارا بودن مدرک لیسانس،آشنایی با زبان خارجی ، گذراندن دوره های تخصصی، این دستمزد کم و ناچیز است.

راهنمایان تور به عنوان سفیران فرهنگی نامیده می شوند این افراد نمایندگان هر ملتی هستند که می توانند فرهنگ هر کشور را منتقل و تمامی اطلاعات را به بهترین وجه ارائه کنند.

به گفته عضو جامعه راهنمایان تور هم اکنون حدود 3 هزار راهنما دارای کارت هستند که از این میان هر ساله حدود 250 نفر آنان در تورها فعالیت می کنند.

این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی در خصوص استفاده از راهنمایان دارای کارت و متخصص در تورهای گردشگری دستورالعمل کاملی صادر کرده است اما متاسفانه این دستورالعمل اجرایی نمی شود.

کد خبر 859541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha