۲۹ فروردین ۱۳۸۸، ۱۲:۲۶

تشکری هاشمی خبر داد:

ارائه دلایل عدم تخصیص کامل اعتبارات مترو به رئیس مجلس شورای اسلامی

ارائه دلایل عدم تخصیص کامل اعتبارات مترو به رئیس مجلس شورای اسلامی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی دلایل عدم تخصیص 100 درصدی اعتبارات مترو در سال87 را مورد بررسی قرار دادند، گفت: دلایل تخصیص نیافتن کامل اعتبارات مترو و عدم تحقق تعهدات دولت پس از جمع بندی به ریاست مجلس شورای اسلامی ارایه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سیدجعفر تشکری هاشمی اظهارکرد: مسئولان وزارت کشور و ستاد مدیریت مصرف سوخت برای توضیح درباره عدم پرداخت کامل اعتبارات مترو به مجلس فراخوانده شده بودند که بعد از ارایه گزارش عملکرد دولت در این زمینه مقرر شد نتایج توسط نمایندگان کمیسیون عمران مجلس بررسی و سپس به ریاست مجلس ارایه شود.

وی تصریح کرد: در سال گذشته بر اساس قانون دولت باید 290 میلیارد تومان برای توسعه مترو تهران می پرداخت که تنها 209 میلیارد تومان از این رقم تحقق یافت در حالی که در قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت این بودجه 100 درصد تخصیص یافته است و دولت مکلف بوده که به طور کامل اعتبارات تصویب شده را پرداخت کند.

معاون شهردار تهران افزود: در حالی که دولت سال گذشته حتی آنچه را مصوب قانون بود پرداخت نکرد،شهرداری تهران 600 میلیارد تومان به صورت نقدی و غیر نقدی برای ساخت و توسعه مترو کمک کرد.

وی ادامه داد: این درحالیست که دولت موظف به پرداخت 50 درصد از هزینه های توسعه مترو بوده اما در عمل شهرداری 3 برابر دولت برای توسعه مترو در سال 87 هزینه کرده است.

تشکری هاشمی فراهم نکردن امکان استفاده از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی برای توسعه مترو را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که در این جلسه مورد سوال مسئولان کمیسیون عمران قرار گرفت و افزود: بر اساس قانون، شهرداری تهران می بایست 89 هزار میلیارد تومان برای توسعه مترو از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی استفاده کند که حتی یک ریال از این طریق برای توسعه مترو تامین نشد و درهای صندوق ذخیره ارزی همچنین به روی شهرداری ها بسته مانده است .

وی از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه اعضای کمیسیون عمران مجلس با مسئولان وزارت کشور، ستاد مدیریت مصرف سوخت را عدم تخصیص کامل و به موقع اتوبوس های شهر تهران در سال 85  دانست و گفت: براساس قانون دولت باید در سال 85 برای نوسازی و افزایش ناوگان، 2 هزار و 750 دستگاه اتوبوس در اختیار شهرداری تهران قرار می داد که در سال 85 دولت نتوانست به تعهدات قانونی خود عمل کند و در واقع در سال های 86 و 87 هرچه اتوبوس جدید وارد شهر تهران شده از محل بدهی های دولت در سال 85 بوده، و هیچ سهمیه مستقلی در سال 86 و 87 به تهران اختصاص نیافته است.

تشکری هاشمی در ادامه اظهارکرد: عدم تامین اعتبارات یارانه بلیت مترو در تهران از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که طی گزارشی اعلام کردیم طبق مصوبات قانونی حداقل 50 درصد از هزینه های جایر مترو به عنوان یاران بلیت مترو توسط دولت پرداخت شود اما در سال 86 و 87 سهم دولت از 30 درصد هم پایین تر آمد چنانچه در سال 86 و 87 به ترتیب تنها 8/14 میلیارد تومان و 17 میلیارد تومان به عنوان یارانه بلیت مترو از سوی دولت پرداخت شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان با تشکر از توجه مجلس به موضوع حمل ونقل عمومی و حساسیت نمایندگان به اجرای قوانین ابراز امیدواری کرد که در سال جاری دولت نهایت همکاری را با شهرداری ها داشته باشد و اعتبارات لازم برای توسعه حمل ونقل عمومی به ویژه مترو به موقع تامین و همچنین امکان استفاده از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی برای توسعه مترو فراهم شود.

کد خبر 862334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha