دکتر یوسف مولایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مذاکرات ایران و 1+5 در پی بیانیه ایران و واکنش مثبت سولانا به عنوان نماینده 1+5 به آن گفت : مذاکرات آتی باید به نحوی مدیریت شود که دیدگاه دوطرف درباره مطالبات ایران و نگرانی های غرب به هم نزدیک گردد.
وی ادامه داد : خواسته ما این است که غنی سازی حتما ادامه یابد و مسئولان اعلام کرده اند که از این موضع عقب نشینی نمی کنیم ، طرف مقابل نیز اعلام کرده است که با اصل غنی سازی مخالفتی ندارد ولی نیازمند اعتماد سازی است ، این گونه موضوعات فنی است و در چارچوب مذاکرات قابل حل است .
این حقوقدان درباره اعلام افزوده شدن بندهای جدید به بسته پیشنهادی پیشین ایران به 1+5 از سوی مسئولان کشور، تاکید کرد : پیشنهادات ما باید در مسیری باشد که بتواند با حفظ حقوق ، اعتماد سازی را نیز در نظر داشته باشد .
وی تاکید بر NPT را به عنوان چارچوب مذاکرات برای ایران ضروری برشمرد.
دکتر مولایی همچنین خاطرنشان ساخت خواسته های ما باید بیشتر "عینی" باشد و پیرامون حل مسئله دور بزند .
وی گفت : هرچه خواسته های ما پراکنده ، کلی و غیرعینی باشد ، به روند مذاکرات لطمه وارد می کند .
این استاد دانشگاه تاکید کرد برای طرح خواسته های خود علاوه بر حق بودن باید عملی بودن آنها را در چارچوب نظام بین الملل نیز در نظر داشته باشیم .
دکتر مولایی با بیان اینکه ابراز تمایل دو طرف نسبت به آغاز مذاکرات ، مثبت و امیدوار کننده است ادامه داد برای ابراز خوشبینی نسبت به موفقیت آمیز بودن مذاکرات باید در انتظار برگزاری جلسات آن بود .
نظر شما