به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز تحقیقات تنفسی دانشگاه کالج لندن کشف کردند که سلولهای بنیادی بزرگسال مغز استخوان که به "سلولهای بنیادی مسنکیمیال" (MSC) معروف هستند پروتئینهایی را تولید می کنند که سلولهای توموری را نابود می کنند.
در این تحقیقات، سلولهای بنیادی اصلاح ژنتیکی شده هم در کشت آزمایشگاهی و هم در مدلهای حیوانی توانستند در جای سلولهای سرطانی قرار گیرند و با آزاد کردن ماده ای به نام TRAIL آنها را نابود کنند.
براساس گزارش فوربس، بیشتر درمانهای فعلی سرطان به دلیل سموم ایجاد شده توسط سلولهای سرطانی و توانایی مقاومت توموری بی نتیجه هستند و به علاوه نمی توانند سلولهای بنیادی سرطانی را نابود کنند.
در این تحقیقات، دانشمندان انگلیسی نشان دادند که در موشها سلولهای بنیادی توانایی کاهش 80 درصدی رشد تومورهای سینه را دارند و در 38 درصد از موارد موشهای با سرطان ریه این بیماری را نابود می کنند.
این اولین تحقیق برای نشان دادن کاهش چشمگیر تومورها به خاطر سلولهای بنیادی مسنکیمیال با بیان ماده TRAIL به شمار می رود.
این دانشمندان امیدوارند آزمایشات انسانی این تحقیق را ظرف سه سال آینده آغاز کنند.
نظر شما