به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی نژاد در رئیس جمهور در نشست خبری عصر دوشنبه خود با خبرنگاران خارجی در پاسخ به سئوال خبرنگار ان بی سی که درباره پیشرفت ایران در موضوع هسته ای و تاثیر آن بر چهره ایران در مجامع بین المللی پرسید؛ گفت: موضوع هسته ای ایران بسیار شفاف و روشن است؛ ایران در چارچوب آژانس و حقوق قانونی خود فعالیت می کند.
احمدی نژاد در ادامه نشست خبری با خبرنگاران خارجی افزود: در گذشته هم همینطور بوده است و از این به بعد هم راه خود را برپایه مقررات ادامه خواهیم داد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تولید سلاح های هسته ای که به ضرر بشر باشد مخالف است.
رئیس جمهور گفت: در باور ما دوران سلاح هسته ای و استفاده از قدرت برای تحلیل و تنظیم مناسبات سیاسی پایان یافته؛ امروز دوره گفتگو، اندیشه و انسانیت است.
احمدی نژاد در بخش دیگری از صحبت خود افزود: پاسخ ما به رئیس جمهور آمریکا روشن و واضح است ایران از تغییر و تحول و سیاست های آمریکا استقبال می کند.
وی اضافه کرد: سه سال قبل نیز من اعلام کردم که روند کنونی جهان قابل ادامه نیست و باید تغییرات اساسی داده شود؛ ایران از هرگونه تغییر سیاست آمریکا که برپایه عدالت باشد استقبال می کند.
رئیس جمهور گفت: بعد از انتخاب آقای اوباما پیامی برای او فرستادم که این کاری بزرگ از طرف ملت ایران بود الان هم اعلام می کنم که حاضرم در سازمان ملل مناظره کنم که این هم کاری بزرگ خواهد بود.
رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار تلویزیون ان اچ کی ژاپن درباره آزمایش هسته ای امروز کره شمالی گفت: ما بطور اصولی با تولید گسترش و استفاده از سلاح هسته ای مخالفیم و این موضوع را در بسته پیشنهادی خود اعلام خواهیم کرد .
وی با اشاره به اینکه خلع سلاح هسته ای باید مشارکت جهانی صورت گیرد گفت: ما در این ارتباط آماده مشارکت هستیم.
احمدی نژاد با بیان این که خلع سلاح هسته ای باید ابتدا از دانه درشت ها آغاز شود افزود: اگر آنها خلع سلاح شوند می توان بقیه را نیز خلع سلاح کرد زیرا آنها با ساخت سلاح هسته ای دیگران را تحریک می کند.
وی گفت: به همه دولت های توصیه می کنم که ثروتشان را در راه تکثیر سلاح هسته ای هدر ندهند و منابعی که باید صرف رفاه شود صرف سلاح هسته ای نکنند.
رئیس جمهور گفت: همه کشورها باید با تعهد جمعی در برنامه ای زمانبندی شده سلاح های هسته ای را از بین ببرند و ما می توانیم این کار را مدیریت کنیم.
در ادامه خبرنگار تلویزیون الفرات از رئیس جمهور پرسید یکی از مسئولان ایرانی گفته است شما در خصوص خارج شدن گروهک منافقین از فهرست گروههای تروریستی اروپائیان قصور داشته اید و چرا ایران درخواستی از عراق برای تحویل گرفتن گروهک منافقین نکرده است؟ که احمدی نژاد در پاسخ به سوال این خبرنگار گفت: از نظر ما این گروهک مرده است و هیچ نقشی در معادلات سیاسی منطقه و دنیا ندارد.
وی با اشاره به این که اروپائیان در این زمینه آبروی خودشان را برده اند گفت : گروهک منافقین وضع سیاسی اروپائیان را بهبود نمی دهد و آنان فکر نکنند که می توانند از منافقین به عنوان اهرمی علیه ایران استفاده کنند.
احمدی نژاد با اشاره به این که ایران با عراق در این زمینه در حال گفتگوست افزود: برخی از منافقین جنایتی مرتکب نشده و فریب خورده اند اما عده ای جنایت کردند و شاکی خصوصی دارند.
رئیس جمهور گفت: برخی از اعضای منافقین برای برگشت به ایران علاقه دارند.
احمدی نژاد درباره اظهار این مسئول ایرانی در این باره هم گفت: درباره هر اظهار نظری نباید اظهار نظر کنم و وی هم نظر خود را داده است و من مجبور به جواب نیستم.
احمدی نژاد در پاسخ به این سئوال خبرنگار شین هوا چین که پرسید آیا واقعا می خواهید با اوباما مناظره کنید یا در نشستی دوستانه می خواهید چای بخورید؟ گفت: پیشنهاد ما مناظره در سازمان ملل متحد است زیرا مباحث جهانی مربوط به همه ملتهاست و پنهان کاری در این زمینه مقدمه همه خطاهاست.
احمدی نژاد گفت: پیشنهاد ما از مناظره در سازمان ملل متحد ریشه یابی مشکلات جهانی است و هر کس می تواند راه حل ارائه دهد تا به حل مسائل جهانی کمک کند.
رئیس جمهور به کنایه گفت: در سازمان ملل متحد به ما آب خوردن هم ندادند چه برسد به چای.
وی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران خارجی گفت: سیاست هایمان درعرصه منطقه ای و جهانی روشن است و ما خواهان دوستی و رابطه همه ملتها هستیم.
احمدی نژاد افزود: بنده به عنوان یک مدیر در یک دوره به همه کشورهای منطقه سفر کردم و خوشبختانه حجم روابط اقتصادی ما و عمق روابط سیاسی ما با کشورهای همسایه و منطقه بسیار گسترده و رو به افزایش است.
وی گفت: البته در برخی موارد با بعضی ها اختلاف نظرهایی هم داریم که عمده آنها ناشی از دخالت بیگانگان است دخالت قدرت هایی که ورای منطقه می خواهند پایگاه ها و منافع خودشان را حفظ کنند.
رئیس جمهور ایران افزود: روند، روند دوستی است و ما خواهان صلح و امنیت پایدار بر اساس عدالت برای همه جهان هستیم.
وی با بیان این که مناسباتمان بر اساس عدالت و براساس احترام به دیگران پایه گذاری شده است گفت: قطعاً زیر بار تحمیل هیچ کشور و قدرتی نخواهیم رفت.
احمدی نژاد افزود: ملت ایران زیر بار ذلت و زور نخواهد رفت حتی اگر جیغ سرخ و بنفش هم صادر کنند.
رئیس جمهور گفت: ما به دنبال منافع خودمان هستیم البته ما بر پایه عدالت و احترام و دوستی با دیگران رابطه برقرار می کنیم.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار بی بی سی درباره پیشنهاد به 1+5 در خصوص مدیریت مناسبات جهانی که آیا این پیشنهاد شامل مسئله هسته ای هم خواهد شد افزود: خلع سلاح جهانی جزء پیشنهادهای ماست.
وی افزود: یعنی باید مشارکت و مدیریت جهانی را سازماندهی و برای خلع سلاح هسته ای کشورهایی که سلاح هسته ای دارند اقدام کرد.
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری با خبرنگاران خارجی در پاسخ به سئوال خبرنگار نیوزویک که از او پرسید درخواست عملی شما از آمریکا چیست؟ گفت: ما اگر بخواهیم به سازمان تجارت جهانی برویم مسیرش را طی می کنیم، بحث من بالاتر از این است باید دولت آمریکا سیاست های اصلی خود را تغییر دهد این به نفع آمریکاست.
احمدی نژاد افزود: آمریکا همچنان دنبال سلطه طلبی ، توسعه طلبی و تحمیل خود بر ملتهاست حتماً شکست خواهند خورد و زمینه کار در دنیا وجود ندارد دنیا ظرفیت تحمل اقدامات این چنینی ندارد و بشر یک سطح بالاتر رفته است.
وی افزود: دوم این که آمریکا تعهد خودش را به عدالت ، قانون ، برابری حقوق و احترام به ملتها را صریحاً اعلام کند آن وقت همه چیز عوض می شود آن وقت می پرسم که چرا دولت آمریکا ده هزار کلاهک هسته ای دارد اما مانع فعالیت صلح آمیز دیگران می شود.
رئیس جمهور گفت: توصیه من به آمریکا این است که وقت ملت آمریکا و دنیا را تلف نکند و به الزامات تغییر و تحول که ضرورت دنیاست تن دهد، تحول در دنیا یک امر واقع است و مثل رودخانه ای وسیع در حال حرکت است؛ سیاستمداران هوشمند و هشیار کسانی هستند که آن را بشناسند و همراه با آن باشند نه با لفظ ، بلکه در عمل والا این رودخانه خیلی کارها می کند.
رئیس جمهور با اشاره به وقایع افغانستان و پاکستان و عراق گفت: الآن مناسبات در افغانستان و پاکستان چگونه است؟ شعار این است که می خواهیم تروریسم از بین برود اما ریشه های اصلی، تولید اندیشه تروریستی و پشتیبانی مالی تروریسم آزادند و روابط بسیار صمیمی با دولت آمریکا دارند این طوری تروریسم از بین نمی رود بلکه تقویت می شود.
وی گفت: آقای بوش اعلام کرد که می خواهد با تروریسم مبارزه کند آیا کاهش یافت؟ نه افزایش یافته است افراطی گری توسعه پیدا کرده و کاهش نیافته است آن وقت این اقدامات و شعارها با چه هزینه هایی بود؟رئیس جمهور گفت: یک میلیون انسان در عراق کشته و زخمی شدند، کل ترور تروریستها قبل از حمله آمریکا به عراق شاید به 50 هزار نفر در جهان نمی رسیده اما به بهانه مبارزه با تروریسم به عراق آمدند و یک میلیون نفر کشته شد در افغانستان هم بیش از شصت هزار نفر کشته شدند معلوم است که روش غلط است.
وی افزود: آنها آمده اند سلطه خود را در منطقه افزایش دهند بنابراین کارهایشان نتیجه نمی دهد اگر هدف واقعی ریشه کن کردن تروریسم باشد راهها خیلی کم هزینه و آسان تر است.
رئیس جمهور اضافه کرد: بر اساس گزارش های رسمی ناتو و آمریکا 250 میلیارد دلار در افغانستان هزینه کرده اند که عدد بزرگی است در افغانستان چقدر جمعیت زندگی می کند؟25 میلیون نفر یعنی به ازای هر افغانی 10 هزار دلار.
احمدی نژاد گفت: هزینه ایجاد یک شغل پایدار در افغانستان کمتر از 5 هزار دلار است اگر همه مردم افغانستان شغل و رفاه داشته باشند آیا تروریسم برای رشد زمینه ای دارد آیا قاچاق و تولید مواد مخدر جایی برای رشد دارد ؟ ندارد.
رئیس جمهور گفت: از وقتی که ناتو به افغانستان آمده تولید مواد مخدر پنج برابر شده است و این نشان می دهد که روش غلط و اشتباه است و حرف های ما را هم گوش نمی دهند و توی چاه می روند.
احمدی نژاد افزود: الان هم در پاکستان توی چاه می روند یعنی توسعه دامنه درگیریهای به نفع آمریکا و متحدانش نیست ما فکر می کنیم یک مقدار از آن کاخ عاج پایین بیایند و دیگران را به رسمیت بشناسند، مردم پاکستان و افغانستان هم انسانند، محبت، صلح و آسایش و حقوق خود را می خواهند نباید در اتاق های دربسته برای حل مشکلات اقتصادی خودشان بنشینند و جنگ درست کنند و آدم ها را برای پول بکشند، ما می گوییم این اندیشه باید عوض شود و این به نفع آنهاست.
وی گفت: بیایند به صراحت اعلام کنند که ما این اندیشه را کنار گذاشته ایم باز هم اگر می خواهند ملت ها باور کنند بالاخره اخمی به آقای بوش بکنند.
رئیس جمهور گفت: در ایران اگر خانمی متهم می شود دستگاه قضایی آنرا دستگیر می کند کلی هیاهو می کنند که حقوق بشر از میان رفت، آقای بوش در عراق یک میلیون انسان را می کشد و راست راست می گردد و کیفش را می کند دوران این اندیشه، روش و برخورد تمام شده است اگر می خواهند موفق شوند خودشان را با بقیه برابر بدانند و ما هم کمکشان می کنیم.
در ادامه خبرنگار ایل مساجرو ایتالیا از رئیس جمهور پرسید آیا لغو سفر وزیر امور خارجه ایتالیا و دعوت نکردن از جناب عالی برای شام در سفر به ایتالیا از طرف نخست وزیر ایتالیا تاثیری بر روابط دو کشور خواهد گذاشت یا نه؟
رئیس جمهور گفت: معمولا بنده در اجلاس های عمومی در مراسم شام و ناهار شرکت نمی کنم در سفر به ایتالیا هم همینطور بود که اعلام کرده بودیم که فقط برای حضور در اجلاس فائو به ایتالیا می رویم و برنامه برای صرف شام نداشتیم.
رئیس جمهور افزود: معمولا شام را با ایرانیان مقیم می خوریم.
وی درباره لغو سفر وزیر خارجه ایتالیا به ایران هم گفت: بنده چون در سفر استانی بودم نپذیرفتم و این سفر عقب افتاد و از نظر ما مسئله عادی است.
احمدی نژاد گفت: آنها خودشان درخواست کرده بودند که به ایران بیایند و از طرف ایران از آنها دعوت نشده بود و در این باره مشکلی وجود ندارد.
خبرنگار اشپیگل در ادامه نشست خبری رئیس جمهور با خبرنگاران خارجی پرسید: اخیرا هیئتی که تحقیقات قضایی کشته شدن رفیق حریری را انجام می دهد، حزب الله لبنان را مقصر دانسته و تلویحا اعلام کرده ایران در آن دستی داشته و به حزب الله کمک کرده است؛ سیدحسن نصرالله این را رد کرده است؛ نظر شما در این خصوص چیست؟
رئیس جمهور گفت: موضوع ترور رفیق حریری جزو کارهای پیچیده، و به باور ما، فتنه ای از طرف دشمنان ملت لبنان بود تا اختلاف بیندازند و از این اختلاف بهره برداری کنند.
وی افزود: این ادعاها در فضای سیاسی دنیا زیاد است و هر کسی و هر روزنامه ای حرفی می زند؛ اگر قرار باشد جواب بدهیم و زندگی خود را با گفته های دیگران تنظیم کنیم نباید از خانه بیرون برویم و نمی توان قدم از قدم برداشت.
احمدی نژاد گفت: خوشبختانه امروز ملت، گروه ها و دسته های لبنان بسیار هوشیارند و به سمت انتخابات آینده می روند.
وی ادامه داد: کسانی که دوستدار ملت لبنان هستند باید آرامش را حفظ کنند تا یک انتخابات خوب در آینده برگزار شود و ملت لبنان خودش بتواند برای آینده خود تصمیم بگیرد.
رئیس جمهور گفت: گمان من این است که کسانی که این شایعات را می سازند آب در هاون می کوبند و این تاثیری در انتخابات (لبنان) نخواهد داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار الشرق قطر درباره اهداف سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه در هفته های اخیر و اینکه آیا این سفر در ارتباط با ائتلاف عربی - اسرائیلی بوده است گفت: مگر قرار است ائتلافی میان عرب ها و رژیم صهیونیستی صورت گیرد؟
خبرنگار پاسخ داد: این چنین شایع شده است.
رئیس جمهور گفت: ما بر اساس شایعات زندگی می کنیم یا واقعیات؟
وی افزود: رابطه ایران وسوریه رابطه ای بسیار دوستانه است و ما در مسائل منطقه ای اشتراک نظر داریم و دائما مشورت ها و گفتگوها ادامه دارد.
رئیس جمهور گفت: ایشان (رئیس جمهور سوریه) به ایران سفر کرده بود که من در پاسخ به سفر وی به سوریه رفتم البته انتخاب زمان سفر، مهم و قطعا ناظر به تحولات منطقه است.
وی افزود: در این سفر مسائل منطقه را دقیقا ارزیابی و تصمیمات مشترکی برای اثرگذاری مناسب در تحولات منطقه اتخاذ کردیم.
خبرنگار پرس تی وی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران خارجی از رییس جمهور پرسید آیا آمریکا قصد دارد طالبان خوب را در افغانستان به قدرت برساند؟ که رئیس جمهور پاسخ داد: دولت آمریکا و متحدانش دو اشکال بزرگ دارند یکی این که نگاهشان درست نیست و برای حل افراطی گرایی و مواد مخدر نیامده اند بلکه برای سلطه گری و منافع خود آمده اند.
احمدی نژاد افزود: مشکل دیگر آمریکا این است که مردم منطقه را نمی شناسد و پی در پی مرتکب اشتباهات بزرگ می شود.
رئیس جمهور با بیان این که تصمیمات آمریکا در هشت سال گذشته اشتباهات پی در پی بوده است گفت: توصیه می کنم مقامات آمریکایی فارغ از منافع حزبی و گروهی رفتار خود را مرور کنند و از صاحبنظرانی که امین هستند و منطقه را می شناسند مشورت بگیرند.
وی با بیان این که آخر این حرکت آمریکا به چاه رفتن است گفت: تاریخ نشان نداده است که اشغالگران به هر اسمی که وارد افغانستان شده اند، توانسته باشند جان سالم به در ببرند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امپراطوری انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی با ذلت افغانستان را ترک کردند گفت: اینها که این طور نظامی گری را توسعه می دهند چه اطمینانی دارند که به سرنوشت آن دو دچار نشوند.
وی افزود: آمریکا باید برای مردم افغانستان حق قائل باشد.
رئیس جمهور پس از پایان پرسشهای خبرنگاران رسانه های خارجی از آنان قدردانی کرد و گفت: دنیا در حال تحول است و همه باید کمک کنیم که تحول به سمت عدالت، صلح ، محبت و رفاه برای همه ملت ها باشد.
نظر شما