پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۱۸ خرداد ۱۳۸۸، ۱۷:۲۸

البسه محلی قزاق در گلستان احیاء شد

گرگان - خبرگزاری مهر: معاون هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: در راستای انجام تحقیقات در خصوص البسه محلی استان و شناسایی البسه محلی قزاق، بافت پارچه ابریشمی توسط این قوم قطعی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، انوشیروان گرائلی پیش از ظهر دوشنبه در کمیته پژوهش این سازمان افزود: واحد پژوهش معاونت صنایع دستی طی تحقیقات میدانی، یک هنرمند کهنسال قزاق را شناسایی کرد.

وی اظهار داشت: این هنرمند به هنر بیلیش دوزی (سوزن دوزی قزاق) اشتغال دارد و چندین دست لباس محلی قزاق ارائه کرده که شامل لباس محلی مردانه، زنانه و بچه گانه با قطعات کت بلند، کلاه ، انواع جلیقه، پیراهن، روسری و ... است که برخی قسمت های آن قدیمی و برخی جدید است.

وی ظهار داشت: این هنرمند با ارائه یک پارچه ابریشمی با قدمت بالای 100 سال با کاربرد شال کمر عروس، رواج ابریشم بافی در میان قزاق ها را در روزگار قدیم قطعی کرد.

گرایلی بیان داشت: این پارچه ابریشمی دارای عرض تقریبا 73 سانتی متر و طول 3 متر بوده که به رنگ قرمز شرابی و با نوار رنگی در دو حاشیه پارچه بافته شده است.

مطالعات در خصوص لباس محلی قزاق همچنان ادامه دارد .

کد خبر 892862

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha