پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۰ خرداد ۱۳۸۸، ۸:۴۴

افزایش مرگ پنهان بیماران به علت کمبود پرستار در بیمارستانها

افزایش مرگ پنهان بیماران به علت کمبود پرستار در بیمارستانها

دبیرکل خانه پرستار از مرگ و میر پنهان بیماران به علت محروم بودن بیماران از حداقل خدمات پرستاری در بیمارستانها خبر داد و گفت: کمبود کادر پرستاری یکی از چالشهای جدی نظام سلامت کشور است که روسا و مدیران مراکز درمانی این معضل را تائید می کنند.

محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: متاسفانه مشکلات کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها طی این سالها نه تنها بهبود نیافته که وخیم تر هم شده است.

بر اساس قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت، ساعت کار موظف پرستاران در هفته حداکثر 8 ساعت کاهش می یابد.

دبیرکل خانه پرستار با انتقاد از چارت تامین کادر پرستاری وزارت بهداشت که مربوط به 40 سال قبل است گفت: در آن سالها به ازای مراقبت از هر بیمار، هفت دهم کادر پرستاری نیاز بود و به طور کلی هر بیمار در 24 ساعت نیازمند 4 ساعت مراقبت پرستاری بود.

شریفی مقدم با اشاره ظهور بیماریهای نوپدید و همچنین انجام جراحیهای پیوند قلب، ریه، کبد و... افزود: بروز این وضعیت باعث ایجاد تختهای ویژه بیمارستانی شده که در نتیجه آن می بایست مراقبت از بیماران نیز افزایش یابد.

در حال حاضر یک بیمار بستری در بخش سی سی یو نیازمند 12 ساعت مراقبت پرستاری، بیمار بستری در آی سی یو 18 ساعت، بیمار بستری در ای سی یو قلب 24 ساعت و بیمار پیوند کبد نیازمند 28 تا 30 ساعت مراقبت پرستاری در مدت 24 ساعت است.

دبیرکل خانه پرستار با تاکید بر اینکه مراقبت از بیماران بستری در بخشهای ویژه بیمارستانی 5 تا 6 برابر افزایش یافته است گفت: متاسفانه ضریب هفت دهم کادر پرستاری که مربوط به 40 سال قبل بود فقط یک دهم افزایش یافته و به هشت دهم رسیده است.

گزارشهای سازمان نظام پرستاری نشان می دهد حدود 90 درصد پرستاران بیش از 40 ساعت در هفته کار می کنند.

شریفی مقدم با تاکید بر آینه حداقل خدماتی دریافتی از سوی مردم و مراجعان به مراکز درمانی نیازمند این است که تعداد پرستاران به ازای هر تخت بیمارستانی 3 برابر شود تصریح کرد: متاسفانه نه تنها این اتفاق نیفتاده است بلکه شاهد به وجود آمدن چرخه معیوب در این بخش هستیم.

به گفته دبیرکل خانه پرستار، کمبود نیروی پرستاری باعث افزایش حجم کاری و اضافه کاری اجباری پرستاران شده که در نتیجه شاهد خستگی مزمن پرستاران به خصوص در بخشهای ویژه هستیم.

بررسیها و پژوهشهای سازمان نظام پرستاری نشان می دهد 76 درصد پرستاران در معرض آسیبهای شغلی قرار دارند.

شریفی مقدم از افزایش بخشی از آمار مرگ و میر پنهان و غیرمحسوس در بیمارستانها به عنوان یکی از پیامدهای کمبود پرستار نام برد و افزود: کمبود نیروی پرستاری باعث پایین آمدن دقت تمرکز پرستاران شده و در نتیجه خطای آنان بالا می رود.

افزایش تمام وقت یک پرستار در بخش آی سی یو باعث کاهش 19 درصدی مرگ و میر می شود و همین افزایش در بخش جراحی منجر به کاهش 16 درصدی و در بخش داخلی باعث می شود مرگ و میر پنهان بیماران 6 درصد کاهش یابد.

دبیرکل خانه پرستار با عنوان این مطلب که کمبود نیروی پرستاری باعث شده هزینه های بیمارستانها تا 14 درصد افزایش یابد افزود: مشکلات این بخش تنها با افزایش تخت و ساختمان حل نمی شود و مهم تر از آن نیاز به مراقبت پرستاری است که بیماران از آن محروم هستند.

کد خبر 893961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha