خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: جدایی اصل عدالت اقتصادی و اجتماعی از ایدئولوژی اسلامی که خود گوشه ای از فاجعه جدایی عقیده از شریعت است و گروههای مختلف مسلمان آن را پذیرفته اند باعث شده است که عدالت ژرفا و کلیت و استمرار خود را از دست بدهد، به طوری که امروز عدالت اقتصادی و اجتماعی به صورت یک مسئله اجتماعی محض و موضوع سیاسی خالص در آمده است.
این نوع عقیده اسلامی مجرد از نتایج اجتماعی نزد اغلب مسلمانان به صورت احساسی ذهنی در آمده که نه بر زندگی آنان اثر می گذارد و نه بر رفتار فردی و اجتماعی آنان. اینگونه عقاید در تصور برخی از مسلمانان با عبادت قرین شده است، آن هم برای تنظیم پیوند انسان و آفریدگارش و برای آسان کردن سفر مرگ و دیگر هیچ.
کتاب "رهیافتهای اقتصادی اسلام" در 3 فصل تنظیم شده است که در فضل اول موضوعاتی چون کار تعیین کنند ارزش، افزایش ثروت، توزیع ثروت، اصول و روش اسلام در توزیع ثروت و سهم کار و سرمایه و ابزار تولید در اسلام مورد توجه قرار می گیرند.
فصل دوم نیز ویژگیهای حقوق مالکیت در اسلام، کار و کارگر، نهاده های تولید، تفکیک ناپذیری احکام اقتصادی اسلامی، نظریه ارزش و دین و کارگر بررسی می شوند
اسلام و مشکل اختلاف طبقاتی و اسلام و عدالت اجتماعی و اقتصادی نیز از موضوعات مورد بررسی در فصل سوم هستند.
نظر شما