به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان عصر سه شنبه در نشست با خبرنگاران داخلی و خارجی پس از تایید انتخابات ریاست جمهوری دهم به وسیله شورای نگهبان اظهار داشت: باید از مردم به خاطر خلق حماسه ای دیگر در 22 خرداد تشکر کنیم و حضور آنها در پای صندوق های رای را مهر تایید دیگری بر نظام جمهوری اسلامی ایران بدانیم و باید از این فرصت ها در جهت رشد و توسعه کشور بهره گرفته و آن را قدر بدانیم.
وی ضمن تشکر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دهم و هواداران آنان به خاطر ایجاد فرصت دیگر برای خلق حماسه از سوی مردم افزود: از رسانه ها هم که با اطلاع رسانی به موقع خود فضا را برای برگزاری بهتر انتخابات فراهم کردند باید تشکر کنیم.
کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید با توجه به تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان آیا معترضان فرصت اعتراض دیگری دارند و اگر اعتراضی صورت بگیرد چه برخورد قانونی با آنها انجام خواهد شد، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی مرجع نهایی رسیدگی به انتخابات شورای نگهبان است که با تایید انتخابات از سوی این شورا پرونده انتخابات ریاست جمهوری دهم مختومه شد و دیگر جای هیچ سئوال و اعتراضی در هیچ مرجع قانونی نیست.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا اختلافی در شورای نگهبان در خصوص تصمیم گیری ها برای انتخابات جاری وجود داشته است یا خیر، پاسخ داد: در خصوص نحوه بررسی صلاحیت ها، نظرات متفاوتی است. شورای نگهبان مجموعه ای از حقوقدانان و فقهاست که رای گیری در آنجا بر اساس اکثریت است که اگر با اکثریت همراه باشد نسبت به یک مقوله اظهار نظر می شود. به عنوان مثال چنانچه فردی در بررسی صلاحیت ها 7 رای منفی داشته باشد، صلاحیت او تایید نمی شود اما اگر آراء منفی او زیر 6 رای باشد صلاحیتش تایید می شود.
وی با بیان اینکه اختلاف در هر مجموعه کارشناسی طبیعی است، یادآور شد: نظر شورای نگهبان درباره هر موضوعی بر اساس رای گیری حداکثری است که در خصوص صلاحیت ها هم به همین شکل بوده است اما روز گذشته شورای نگهبان به اتفاق آرا صحت انتخابات ریاست جمهوری دهم را تایید کرد.
خبرنگاری از سخنگوی شورای نگهبان پرسید با توجه به بازشماری 10 درصد از آرا علت کاهش و افزایش برخی آراء چیست که وی اینگونه پاسخ گفت: طبعا در هر بازشماری ممکن است تعداد آراء افراد افزایش یا کاهش یابد که این موضوع به دلیل خطای ما نیست. شما خودتان خبرنگار حقوقی هستید بعضا در مجلس پیش می آید که در آراء 300 نماینده تشکیک می شود واین آرا بازشماری می گردد.
کدخدایی ادامه داد: این تفاوت ها در انتخاباتی با 39 میلیون شرکت کننده طبیعی است اما درصد این کم و زیاد شدن رای آنقدر ناچیز است که قابل ذکر هم نیست.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه نتیجه نهایی بازشماری 10 درصدی از آراء انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی از سوی شورای نگهبان اعلام می شود، گفت: نتایج را در گزارش تفصیلی که به زودی منتشر می شود دقیقا بیان می کنیم. دوستان ما در حال حاضر گزارش نهایی نتایج را در دست تنظیم دارند ولی همانطور که گفتم تغییرات آنقدر ناچیز است که قابل ذکر نیست.
وی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی براینکه با توجه به اینکه برخی کاندیداها بیشترین اعتراض را داشتند حجم شکایات و مصادیق تخلف اخذ شده آنها چقدر است، گفت: آنچه ما مکلف به بررسی آن در شورای نگهبان هستیم شکایتهای مستند است که در چارچوب قانون باشد و بر اساس همین قانون نباید گزارش های غیر مستند را بررسی کنیم اما ما حتی این گزارش ها را هم بررسی کردیم.
کدخدایی تاکید کرد که شکایت هایی که در انتخابات ریاست جمهوری دهم مطرح شد نسبت به دوره هشتم مجلس شورای اسلامی یک چهارم است یعنی این شکایت ها نسبت به انتخابات قبلی سه چهارم کاهش یافته است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه برخی نماینده ها امروز اعلام کردند که نامزدهای شاکی از طریق مراجع قضایی و کمیسیون اصل 90 شکایت های خود را پیگیری کنند، اظهار داشت: مباحث حاشیه ای مربوط به شورای نگهبان نیست و آنچه مربوط به اصل انتخابات است از سوی شورای نگهبان اعلام شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران که پرسید در تصاویری که از بازشماری آرا بر روی خروجی های مختلف قرار گرفته بود برخی تعرفه ها نو و حتی تا نخورده بودند و آقای امیدوار رضایی نیز عنوان کرده که 70 تا 80 درصد آرا با یک خودکار و با یک دستخط در صندوق های مختلف نوشته شده است، خاطر نشان کرد: این موضوع از همان بخش هایی است که قوه قضائیه باید به آن رسیدگی کند و با کسانی که این شائبه ها را درست می کنند برخورد نماید. صرف تا خوردن یا نخوردن تعرفه ها و نو بودن آنها نمی تواند دلیل انجام تخلف باشد.
ادامه دارد...
نظر شما