پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۰ تیر ۱۳۸۳، ۱۲:۱۲

خرازي در جمع سفرا، انديشمندان و برخي شخصيت‌هاي مكزيكي

مردمسالاري كارآمدترين الگوي همكاري بين‌المللي است

سيدكمال خرازي، وزير امور خارجه كشورمان امروز در جمع سفراي مقيم مكزيك، انديشمندان و برخي شخصيت‌هاي فرهنگي و سياسي اين كشور سخنراني كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه ،  وزير امور خارجه كشورمان كه در مكزيك بسر مي برد در اين گردهمايي با تاكيد به تاثيرگذاري متقابل رفتارها و اقدامات كنشگران سياسي در سطوح منطقه‌اي و بين‌المللي بر ملت‌ها و كشورها افزود: جهان ما به تدريج كوچك و كوچك‌تر مي‌شود به گونه ‌اي كه نوع اقدامات سياسي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و زيست محيطي در زمينه ‌اي وسيع بر سرنوشت ملت‌ها، كشورها و منطقه ‌ها تاثير مي‌گذارد.
خرازي تصريح كرد: بنابراين امروزه مسئوليت مشترك كشورها و ملت ‌ها در برابر مسائل جهاني و منطقه ‌اي اهميت روزافزوني مي‌يابد. 
خرازي خاطرنشان كرد: در جهان امروز نمي‌توان اصل تكثر و تفاوت را ناديده گرفت و فرهنگ‌ها و تمدن‌ها براي نيل به هم انديشي، همكاري و تصميم گيري چاره‌اي جز گفت ‌و شنود مشترك و برابر ندارند و دوران تك گويي، قيم مابي و يكجانبه گرايي با پرسش‌ها و چالش‌هاي جدي مواجه شده است و براي حل و فصل مسايل منطقه اي  و جهاني چند جانبه گرايي مناسبترين و جامع‌ ترين الگو است.
وي با تاكيد بر اين كه مردمسالاري كم نقص‌ترين، عادلانه‌ترين و كارآمدترين الگوي همكاري ميان ملت‌ها، كشورها و نهادهاي بين‌المللي است اضافه كرد: اگر روابط ميان كشورها در سطوح دوجانبه، منطقه‌يي و بين‌المللي برپايه كثرت گرايي، گفت‌وگو چندجانبه گرايي و دموكراسي نهادينه شود، جهان ما به امنيت، صلح و عدالت نزديك‌تر مي‌شود. 
خرازي با انتقاد از نقض ابتدايي‌ترين موازين حقوق بشر در سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين گفت: اشغال سرزمين يك ملت، تروريسم دولتي و ظلم بر مردم فلسطين جايي براي اعمال حقوق بشر و اجراي قانون برپايه عدالت نگذاشته است.
وي راه حل مساله فلسطين را احقاق حقوق لاينفك ملت فلسطين و تشكيل كشوري كه در آن مسلمانان، يهوديان و مسيحيان براساس ساختاري دموكراتيك در كنار يكديگر زندگي كنند را تنها راه بازگشت امنيت و صلح عادلانه به سرزمين فلسطين دانست. 
خرازي با اشاره به سپردن مسئوليت اداره كشور به مردم عراق، پايان دادن به اشغال و ايفاي نقش فعال‌تر سازمان ملل متحد در عراق را مورد تاكيد قرار داد.
وزير خارجه كشورمان با استقبال از نهادينه شدن نظم و ثبات در افغانستان، بر مشاركت ايران براي بازسازي افغانستان تاكيد كرد.وي ابراز اميدواري كرد كه كشورهايي كه در مورد بازسازي افغانستان اعلام مشاركت كرده‌اند، همكاري‌هاي خود را به فعل در بياورند.
وزير امور خارجه كشورمان هم چنين مجهز شدن به دانش و فن آوري پيشرفته را حق همه ملت‌ها و كشورهاي جهان دانست و گفت: ايران بهره ‌مندي از دانش و فن آوري هسته اي  صلح آميز را حق مسلم خويش مي‌داند در استيفاي اين حق به رسميت شناخته شده هيچ گاه درنگ نكرده و نخواهد كرد.
وي تاكيد كرد: هيچ كشوري حق ندارد كشورهاي ديگر را از بهره‌ گيري از دانش و فن آوري هسته‌ اي  بازدارد و يا در اين راه با توسل به اهرم‌هاي سياسي، سنگ اندازي و كارشكني كند.
وزير امور خارجه همچنين با اشاره به مناسبات دوجانبه ايران و مكزيك و گذشت بيش از يك قرن از برقراري روابط سياسي ميان دو كشور گفت: با توجه به توانمندي‌هاي اقتصادي و تجاري ايران و وجود زمينه‌هاي بالقوه فراوان همكاري ميان دو كشور از جمله در بخش انرژي ( نفت، گاز و پتروشيمي) مي‌توان گام‌هاي بلندتري در جهت تامين نيازهاي متقابل برداشت. وي مواضع نزديك و مشترك دو كشور را بستر مناسبي براي همكاري‌هاي گسترده‌ تر دانست. 
خرازي در پايان سخنراني  خود به سئوالات حضار پاسخ گفت.
کد خبر 91150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha