به گزارش خبرنگار سياسي مهر، رئيس جمهور در همايشي كه ديشب بمناسبت بزرگداشت روز صنعت و معدن برگزار شد با تاكيد بر اينكه چشم انداز بيست ساله كشور كه به تاييد مقام معظم رهبري رسيده است بلند پروازانه نيست گفت: در جامعه مشكلات بزرگي نظير فقر وجود دارد، زندگي بخش متوسط و پائين در جامعه با دشواري هاي زيادي روبروست و كشور ما از مشكل بزرگي بنام بيكاري رنج مي برد كه رشد فزاينده جمعيت در سال هاي ابتداي انقلاب از يك سو و گسترش دامنه تحصيلات بطوريكه بالاترين درصد بيكاري متعلق به فارغ التحصيلان است از سوي ديگر بر مشكل بيكاري افزوده است.
رئيس جمهور اضافه كرد: از آرماني ترين و ارزشمندترين وظايف ما به عنوان دولت و نظام مبارزه با فقر و بيكاري است كه راهي جز ايجاد اشتغال براي رفع آبرومندانه كمبود امكانات زندگي براي انسان وجود ندارد. خاتمي گفت: ملت از ما صدقه نمي خواهد كه صندوقي راه بياندازيم و به نيازمندان كمك كنيم و اين گونه صندوق ها فقط ميتواند كمكي براي ازكار افتادگان باشد.
وي با اشاره به اينكه اشتغال راه اصلي مبارزه با فقر و از ميان برداشتن آبرومندانه آن است گفت: ايجاد اشتغال جز با سرمايه گذاري و رشد توليد ميسر نيست كه جز اين اگر شعاري باشد غير قابل تحقق است و اگر خواستار عدالت اجتماعي هستيم كه اسلام و تعاليم اسلامي به ما توصيه كرده است شرط تامين عدالت پايدار؛ توليد ثروت ، رشد توليد، سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال در جامعه ماست.
خاتمي تصريح كرد: اينكه مي گويند رشد باعدالت ناسازگاري دارد ناشي از عدم تحمل و تعمق در همه جهات قضيه است.
رئيس جمهور گفت: براي تضمين سلامت جامعه رشد سرمايه گذاري و توليد بايد توسط خود مردم صورت گيرد نه اينكه دولت بعنوان يك سرمايه گذار بزرگ اين كار را انجام دهد.
وي متذكرشد: اصلاح نظام بانكي كشور در خدمت بخش خصوصي براي تقويت و برقراري عدالت اجتماعي بسيار موثر است و در اين راستا مي توان راه رشد و اعتلا را پذيرفت.
وي با اشاره به اينكه چندين سال است كه زمزمه صنعتي شدن كشور مطرح شده است و همه مطرح مي كنند كه راهي جز صنعتي شدن در كشور وجود ندارد گفت: سوال اينجاست كه چرا همچنان كشورمان غيرصنعتي است و چرا هنوز سهم صادرات غيرصنعتي ما اندك است.
خاتمي گفت: دولت در اين راستا به اين نتيجه رسيده است كه جامعه ما فاقد زيرساخت هاي نهادي حقوقي و فيزيكي مناسب براي رشد صنعت ميباشد و تا اين مسئله اصلاح نشود هركاري انجام دهيم موثر نيست .
وي در ادامه با تاكيد براينكه اين زيرساخت ها را بايد دولت و نظام ايجاد كنند گفت: اصلاحات در كشور ما در بخش اقتصادي برخلاف آنچه شايع شده موفق تر بوده است.
رئيس جمهور يادآورشد: استقرار مردم سالاري، تامين حرمت و حق مشاركت مردم در جامعه و تامين آزادي هاي سياسي در جوامعي مثل ما مشكلات تاريخي خود را دارد و بايد اصلاحات تدريجي باشد كه در اين راستا گام هاي بلندي برداشته شده است و هر كس قائل به تدريج در حركت اصلاحي نيست بدانيد كه تاريخ جامعه را مطالعه نكرده است.
وي متذكرشد: اصلاحات اقتصادي در كشور امري است كه در صورت تداوم مي تواند سابقه 5 دهه ناموفق بودن ما در صنعتي شدن كشور و ايجاد اقتصاد پويا و بارور را از بين ببرد.
خاتمي با اشاره به دستاوردهاي اقتصادي دولت در دو دوره اي كه گذشته گفت: با اصلاح قانون ماليات ها قدم بزرگي را در راستاي اصلاحات اقتصادي و عدالت اجتماعي برداشته ايم و حق را به مردم مظلوم داده ايم.
وي خطاب به رسانه ها گفت: انتظار از وسايل ارتباط جمعي، مطبوعات، تريبون هاي مقدس و غيره اين بود كه دستاوردهاي ملت ايران را نشان دهند كه البته دولت هم در اين زمينه نقش داشته است.
رئيس جمهور در ادامه به بررسي روند چرخه اقتصادي كشور از ابتداي انقلاب پرداخت و تصريح كرد: در سال 80، 418 ميليون دلار از اين حساب در اختيار بخش خصوصي گذاشتيم ، در سال 81، يك ميليارد و 621 ميليون تومان يعني 8/67 درصد رشد داشتيم و در سال 82 رشدي برابر 4/ 252 درصد نسبت به سال قبل داشتيم كه از اين حساب در اختيار بخش خصوصي قرار گرفت.
وي با اشاره به رشد اشتغال نيز تصريح كرد: طي سال هاي برنامه سوم 15 هزار و 400 طرح جديد صنعتي با سرمايه اي بالغ بر 66 هزار ميليارد ريال به بهره برداري رسيده است و 606 هزار شغل ايجاد كرده است.
خاتمي با اشاره به اينكه چشم انداز بيست ساله كشور واقع گراست گفت: بايد در اين راستا كمربندها را محكم ببنديم و همه بخشها و قوا بايد به يكديگر كمك كنند و فضاي جامعه بايد آماده باشد و لوازم را در دست داشته باشد و بايد بتوانيم در جلب بازار دنيا موفق باشيم كه اگر چنين شود مي توانيم ره صد ساله را يك شبه طي كنيم.
رئيس جمهور پيش از سخنراني خود به تعدادي از برگزيدگان صنعت و معدن لوح تقدير ارائه كرد. همچنين اسحاق جهانگيري و تعدادي از صنعتگران كشور پيش از سخنراني خاتمي به ارائه گزارشهايي مفصل در خصوص چرخه صنعت و عملكرد وزارت صنايع و معادن پرداختند.
رئيس جمهور در بزرگداشت روز صنعت و معدن
علي رغم شايعات ، اصلاحات اقتصادي بسيار موفق بوده است
سيد محمد خاتمي رئيس جمهور با اشاره به اينكه داشتن جامعه پويا مستلزم رشد سرمايه گذاري مردمي است گفت: علي رغم شايعاتي كه در كشور وجود دارد ، اصلاحات اقتصادي بيش از ديگر اصلاحات موفق بوده است.
کد خبر 91409
نظر شما