حسن جلیلوند در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: از این میزان سطح زیر کشت 16 هزار و 166 هکتار به کشت ذرت دانه ای و 17 هزار و 975 هکتار به کشت ذرت علوفه ای اختصاص یافته و استان قزوین از نظر سطح زیر کشت و عملکرد در واحد سطح از استانهای برتر کشور محسوب می شود.
وی افزود: به منظور انتخاب و معرفی ارقام برتر و سازگار با اقلیم استان تاکنون 17 رقم هیبرید امید بخش داخلی و خارجی ذرت کشت شده است.
جلیلوند گفت: کشت 17 رقم هیبرید امید بخش داخلی و خارجی ذرت در قالب مزارع الگویی در استان قزوین اجرا شده است.
به گفته وی این ارقام شامل هشت رقم میان رس، چهار رقم زودرس و پنج رقم سیلویی داخلی و خارجی است که در قالب پایلوت مزارع الگویی و با رعایت اصول به زراعی با هدف بررسی شاخصهای عملکرد و انتخاب و معرفی ارقام برتر در شهرستانهای آبیک، البرز و بوئین زهرا کشت شده است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان قزوین یادآورشد: ذرت به عنوان ماده اولیه خوراک دام، طیور، انسان و ماده خام تولیدات صنعتی و غذایی یکی از محصولات مهم و اساسی محسوب می شود و توسعه کشت آن می تواند در کاهش هزینه فعالیتهای دامداری موثر باشد.
وی بیان کرد: این گیاه نسبت به سایر غلات از طول رشد کمتری برخوردار بوده و عملکرد آن نیز به مراتب بالاتر است.
جلیلوند شناسایی ارقام با پتانسیل عملکرد بالا و سازگار با شرایط محیطی به منظور حفظ و پایداری تولید و ارتقا عملکرد در واحد سطح را از جمله اهداف مهم بخش زراعت استان عنوان کرد.
نظر شما