به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، کمال السید، ظهر دوشنبه در حاشیه جشنواره محتوای دیجیتالی رضوی در جمع خبرنگاران افزود: صحنه های زیبا و باشکوهی در حرم رضوی پیش می آید که این خود نشات گرفته از فرهنگ زیارت است و رسانه می تواند این صحنه ها را زیر ذره بین بگذارد و به مخاطب منتقل کند.
این نویسنده عرب زبان در خصوص ارزشهای فرهنگ رضوی گفت: اینکه دوران امام رضا (ع) مربوط به گذشته دور بوده، مانع از الهام گرفتن از این پدیده بزرگ نیست، بخش هایی از ابعاد سیاسی اخلاقی دوران حضرت رضا(ع) منطبق بر زمان ماست و چنین انطباقی می تواند راهنمای ما در مواجهه با رویدادهای مختلف باشد.
وی با بیان اینکه در معرض سرچشمه جوشان اخلاق و تفکر قرار گرفته ایم، افزود: شاید بتوان گفتگوی بین امام رضا (ع) و روسای ادیان و مذاهب را یکی از اولین گفتگوهای صورت گرفته میان فرهنگ ها و تمدن های مختلف دانست.
برنده جایزه کتاب سال رضوی، بهترین روش پرداختن به تمام ابعاد شخصیتی امام و شرایط اجتماعی و فرهنگی آن زمان را قالب داستان و رمان دانست و گفت: باید در مسائل روزمره زندگی امام رضا(ع) دقیق شد و با به دست آوردن اطلاعات جزئی، زندگی حضرت را به شکل ملموسی بازآفرینی کرد به گونه ای که انگار مخاطب خود در آن روزگار زندگی می کند.
وی همچنین افزود: با توجه به سیره و شواهد تاریخی رسیده به دست ما، باید به فرهنگ عمیق این امام بزرگوار دست یافت زیرا فرهنگ، مجموع سنت ها و اعتقادات هر ملت است و همچون خون در رگهای جامعه جاری می شود.
کمال السید، جایگاه کتاب را با توجه به گسترش رسانه های مجازی، جایگاه تثبیت شده ای دانست و گفت: در واقع کتاب رسانه مادر است و رسانه های دیگر محتوایشان را از کتاب الهام می گیرند، بنابراین ممکن است رسانه های نوین اثر موقتی بر کتاب بگذارد اما کتاب، سخنگویی آرام است که جایگاه خود را همچنان در میان مخاطبان خاص خود حفظ خواهد کرد.
نظر شما