پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۸ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۲۸

مبانی هویت ایرانی- اسلامی- 7

مطالعه تاریخ و تمدن ایران عامل تقویت هویت ایرانی اسلامی است

مطالعه تاریخ و تمدن ایران عامل تقویت هویت ایرانی اسلامی است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با تأکید بر اینکه ایران اسلامی از تاریخی باشکوه برخوردار است که باید شناخته و پاس داشته شود، گفت: مطالعه تاریخ و تمدن ایران عامل تقویت هویت ایرانی اسلامی است .

حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که ویژگیهای مهم هویت ایرانی و اسلامی ما چیست، گفت: ملت ایران قبل از اسلام هم یک ملت موحد بوده ، لذا ما ایرانیان سابقه شرک نداریم. همین موحد بودن ایرانیان باعث شد که ما آیین توحیدی اسلام را راحت ‌تر بپذیریم.

وی در ادامه افزود: ویژگی دومی که اهمیت بسزایی در هویت ایرانی و اسلامی ما دارد شرقی بودن ماست. ما علاوه بر اینکه ایرانی و مسلمان هستیم شرقی هم به شمار می‌رویم. ویژگی شرقی بودن معنویت‌گرایی و دین‌گرایی است.

وی با اشاره به ویژگی وفاداری مردم ایران، خاطر نشان کرد: ویژگی سوم هویت ایرانی و اسلامی ما وفاداری مردم ایران است. این وفاداری چنان است که بعد از گرایش به تشیع مردم ایران وفاداری خود را به اهل بیت نشان دادند. لذا ما هم به ایرانی بودن افتخار می‌کنیم و هم به شرقی بودن و هم به مسلمان بودن.

حجت الاسلام ابوالحسن نواب در رابطه با جایگاه هویت ایرانی و اسلامی ما در جهان، افزود: برای پاسخ به این سوال سه منظومه را باید در نظر داشت. منظومه اول، منظومه اسلامی است. یعنی اینکه ما جزو کشورهای اسلامی هستیم. منظومه دوم، منظومه آسیایی است. یعنی ما کشوری هستیم که جزو کشورهای آسیایی به شمار می‌رویم و از این جهت نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیریم. منظومه سوم، منظومه ایران باستان و کهن است. یعنی ما در منظومه ایران کهن و باستان تعریف می‌شویم.

او افزود: باید در نظر داشت که ما در هر سه منظومه، ویژگی معنویت‌گرایی و دین‌دار بودن را دارا هستیم.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم  در پاسخ به این سؤال که راههای تقویت هویت ایرانی و اسلامی ما چیست، تصریح کرد: مطالعه تاریخ ایران باستان، تمدن ایرانی و توجه به مبانی هویت اسلامی می‌تواند به تقویت این هویت کمک کند.

وی افزود: در رابطه با مطالعه تاریخ ایران باستان باید گفت که این مطالعه با بحرانهایی روبرو شد. رژیم پهلوی سابق چه در دوران رضا شاه و چه در زمان محمد رضا شاه به عنوان مثال از کوروش سوء استفاده کردند و مطالعه این تاریخ منفی به ذهن آمد.

وی تصریح کرد: این تفکر منفی از مطالعه تاریخ باستان در حالی است که کوروش به عنوان پدر آزادی‌های دینی در جهان شناخته می‌شود. رفتار او با یهودیان مشهور است. او یهودیان بابل را از تبعیض 600 ساله نجات داد.

وی در مورد عناصر سازنده هویت ایرانی و اسلامی ما چیست، گفت: بنده هویت شرقی را عنصر اصلی سازنده هویت ایرانی و اسلامی می‌دانم. شرقی بودن، معناگرا بودن و دین گرابودن از ویژگیهای اصلی هویت ماست و زبان فارسی هم نماد این هویت است. تاریخ ایران، تاریخ پرشکوه و پر افتخاری است که به ایرانی بودن و مسلمان بودن خود افتخار می‌کنیم.

کد خبر 938334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha