پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۴ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۰۷

یک فوق تخصص ارتوپدی:

درد پاشنه و ساییدگی مفصل زانو شایع ترین بیماری در هرمزگان است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: یک پزشک فوق تخصص ارتوپدی گفت: بیماری خارپاشنه و سایدگی مفاصل در استان هرمزگان شایع ترین بیماری ها محسوب می شود.

دکتر سید امیر رضا مصباحی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس افزود: التهاب پرده کف پا که منجر به درد شدید می شود رابطه مستقیم با خارپاشنه پا دارد که عمدتا صبحهای زود احساس می شود که بعد از چند قدم راه رفتن درد تخفیف می یابد و در بین عوام به درد کف پا مشهور است.

مصباحی گفت: استفاده از کفشها و صندلهای نامناسب در راه رفتنهای طولانی در طول روز باعث بروز احساس اینگونه دردها در کف پا می شود.

وی با اشاره به اینکه تنها یک درصد از افرادی که درد خار پاشنه را احساس می کنند به عمل جراحی احتیاج دارند، بیان کرد: روزانه از 40 بیماری که به کلینیک ارتوپدی مراجعه می کنند 4 مورد مربوط به درد خارپاشنه است و این نوع دردها در بین پرستاران و پرسنل کادر درمانی هم شایع است.

به گفته وی آمار مراجعه کنندگان در این خصوص در هرمزگان بسیار بالا است و تنها دلیل آن استفاده از صندل های عربی و کفشهای غیراستاندارد به خصوص در بین بانوان است.

این متخصص ارتوپدی اظهار داشت: دمپایی های عربی کف صاف و تخت دارد و پاشنه مناسبی ندارند در صورتی که طبق استاندارد کف صندل ها باید دارای قوص و پاشنه آنها 2.5 سانت باشد.

وی همچنین با اشاره به ناهنجاری های اندام و ستون فقرات در سنین پایین در استان گفت: اگر والدین متوجه ناهنجاری های اندام و ستون فقرات در سنین پایین در کودکان خود شدند باید به پزشک مراجعه کنند تا با روشهای آسان درمان شود در غیر اینصورت در سنین بالاتر دچار مشکلات معلولیتی خواهند بود.

مصباحی با اشاره به فرهنگ مردم بومی استان به خاطر نشستن بر روی زمین و سرسفره بیان کرد: به خاطر فرهنگ مردم بومی استان، بیشتر مردم بر روی زمین نشسته و غذا را هم روی زمین و بر سر سفره صرف می کنند که این امر باعث بروز ساییدگی مفاصل زانو می شود.

وی افزود: درد مفاصل در زانو و ستون فقرات بیشتر در افراد بالای 50 سال مشاهد می شود، بسیاری از آنها برای این دردها به پزشک هم مراجعه نمی کنند و عنوان می کنند که این دردها طبیعی است در صورتی که این عارضه به خاطر فرهنگ نامناسب نشستن بر روی زمین است و باید با رعایت موارد موثر از بروز اثرات آن جلوگیری کنند.

کد خبر 941132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha