به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، "اولریخ ویلهلم" سخنگوی دولت آلمان از ادامه روند بررسی موضوع کشته شدن دهها شهروند افغانی در جریان حمله هوایی ناتو در افغانستان خبر داد.
به گفته وی در حال حاضر چهار کمیته ویژه در حال پیگیری این حادثه بوده و نتیجه تحقیقات آنها به زودی اعلام می شود. این در حالی است که با وجود انتقادهای فراوانی که در این مورد به دولت آلمان وارد است، مقامهای این کشور تا کنون سکوت اختیار کرده و هر گونه اظهار نظری را به روشن شدن نتایج این تحقیقات موکول کرده اند.
بر این اساس در کنار تیم ویژه ریاست جمهوری افغانستان، کمیته ای از ناتو، صلیب سرخ جهانی و سازمان ملل در حال پیگیری این پرونده هستند. در عین حال گفته می شود هیچیک از این کمیته ها در بررسیهای خود جانب بی طرفی را رعایت نمی کند.
آلمان با انتقاد به رویکرد برخی کشورها در متهم کردن این کشور به کشتار مردم افغانستان خواستار عدم پیشداوری در این زمینه شده است. به گفته سخنگوی دولت آلمان انتظار می رود نتیجه تحقیقات مذکور پس از برگزاری انتخابات پارلمان این کشور اعلام شود.
گفتنی است است بخش اعظم انتقادها به کشته شدن 90 نفر در حمله هوایی ناتو به دو تانکر سوخت در افغانستان، متوجه نیروهای آلمانی مستقر در این کشور است که هدایت این عملیات را به عهده داشته اند. با این حال مقامهای آلمانی با رد این انتقادها سعی در توجیه اجرای چنین عملیاتی دارند.
نظر شما